"Ölen Futbolcunun Sorumlusu Ambulansın Orada Olmamasıdır" - Son Dakika
Güncel

"Ölen Futbolcunun Sorumlusu Ambulansın Orada Olmamasıdır"

"Ölen Futbolcunun Sorumlusu Ambulansın Orada Olmamasıdır"

Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan, Türkeli ilçesinde dili boğazına kaçan futbolcunun ölümünden ambulansın olmamasını sorumlu tuttu.

05.01.2015 16:55  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNOP (İHA) – Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayhan Özhan, maçlara ambulansların saati 164 liradan gelmesini eleştirerek, Türkeli ilçesinde dili boğazına kaçan futbolcunun ölümünden ambulansın olmamasını sorumlu tuttu.

Sinop'un Türkeli ilçesinde oynanan 1. Amatör Lig müsabakasında kaleci ile çarpışıp dili boğazına kaçan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Emrah Kandemir'in ölümüyle ilgili amatör spor kulüpleri açıklama yaptı. Sinop ASKF Başkanı Ayhan Özhan düzenlediği basın toplantısında, "Bugün burada yaşadığımız acı kaybımız Emrah Kandemir kardeşimizi maalesef burada yaşanan ambulansın sahaya gelmemesi, nedeni ise saati 164 lira, maçlar iki saat hesabını siz yapın. Bu kadar para için ambulans stada gelmedi ve ambulans sahaya gelip orada dursaydı, o kardeşimize müdahale anında yapılsaydı, belki de bugün bu olayları konuşmuyor olacaktık. Ama maalesef sosyal devlet anlayışında, Sağlık Bakanlığı'nın, özellikle Sinop Sağlık İl Müdürlüğü'nün bu konulara zül geldiğini, daha 15 gün önce bu olayları konuştuk ve orada şunu dile getirdik; 'Türk milleti olarak bir canımız gittikten sonra mı bu olayların önüne geçeceğiz'. Maalesef Emrah kardeşimizi ambulansın gerekli sağlık tedbirlerinin oraya gelmemesi sebebinden, yapılan müdahale sonucunda geç kalınarak, hatta ve hatta gerekli müdahalelerin yapılmamasından dolayı kaybettiğimizi düşünüyoruz" dedi.

"ŞARTLAR DÜZELENE KADAR MAÇLARA KATILMAYACAĞIZ"

Şartların düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Özhan, "İnşallah bu tüm Türkiye'ye ders olsun, inşallah bir daha Emrahlarımız gitmesin. Bu bir daha yaşanmayacak değil fakat biz tüm amatör spor kulüpleri olarak burada aldığımız kararla, tüm bu koşullar, sağlıklı ortamlar, sağlıkçısı, ambulansı sahaya gelmedikten sonra ne kulüplerimiz sahaya çıkma taraftarı ne de aileler çocuklarını sahalara yollama taraftarı. Kimse çocuğunu sokakta bulmadı, aileler çocuklarını resmi müsabakaya gönderiyorum diye biliyor, bunlar resmi müsabakadır arkadaşlar mahalle maçları değil. Lütfen bu gerekli tedbirler alınsın. Anayasa'nın 58. ve 59. maddesine dayanarak yapılan spor karşılaşmaları, tekrar bu maddeler gözden geçirilsin" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Ölen Futbolcunun Sorumlusu Ambulansın Orada Olmamasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement