Aşkı, Özgürlüğü, Vatan Sevgisini Anlatan Şarkılar - Son Dakika
Güncel

Aşkı, Özgürlüğü, Vatan Sevgisini Anlatan Şarkılar

Aşkı, Özgürlüğü, Vatan Sevgisini Anlatan Şarkılar

Zülfü Livaneli Aşkı, Özgürlüğü, Vatan Sevgisini Anlatan Şarkıları Boğaz'ın Kıyısında Seslendirdi

22.07.2011 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Kuruçeşme Arena'da 3'üncü kez sahne alan Zülfü Livaneli, her konserinde olduğu gibi "Merhaba" şarkısı ile sevenlerini karşıladı. Livaneli ardından, "Daha demokratik daha laik daha aydınlık bir gelecek için buradayız", diye İstanbullulara seslendi. "Güneş topla" şarkısına geçmeden dünyada her şeyde nitelik ve nicelik vardır hatırlatması yapan Zülfü Livaneli'nin, nicelik başka yerde olabilir, ama nitelik burada, sözleri büyük alkış aldı. Turkcell Kuruçeşme Arena'yı dolduran binlerce müziksever, Uğur Mumcu ile özdeşleşen "Yiğidim aslanım" şarkısını hep birlikte söyledi.

Zülfü Livaneli hikâyesini anlattığı; Nazım Hikmet'in Birinci Dünya savaşı sırasında cepheye asker taşıyan trenlerin ritminden esinlenerek kaleme aldığı ve kendisinin bestelediği şiir "Mehmetçik Memet"i Silvan'da şehit düşen Türk askerlerine ve demokrasi şehitlerine ithaf etti.

Zülfü Livaneli şarkılarını operetler seslendirdi

Şarkılarının pek çok dilde ve tarzda söylendiğini kaydeden Livaneli'nin "Sus söyleme" şarkısını Viyana'da opera eğitimi alan operet Didem ve Sinem Balık kardeşler ilk kez arya formunda seslendirdi. Livaneli ve 'Opera İkizleri' daha sonra "Sevdalım hayat" şarkısında düet yaptılar.

Konserde sahne alan isimlerden biri de Zülfü Livaneli'nin müzik yönetmenliğini üstlendiği ilk albümü " Ege'ye Sevdalandık" ile dikkatleri çeken Elçin Bulut oldu. "Veda" filminin soundtrack albümünü de seslendiren Bulut, "Nefesim nefesine" şarkı ile Turkcell Kuruçeşme Arena'yı dolduranların büyük beğenisini kazandı. Gecede Livaneli'ne eşlik eden son isim TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat Gülses, bir Livaneli klasiği olan "Belalım"ı söyledi. Livaneli ve Gülses "Çok uzak" isimli şarkıda da düet yaparak dinleyenlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundular.

Konserde ayrıca Livaneli, herkesin aklına kazınmış olan "Kan çiçekleri", "Karlı kayın ormanı", "Leylim ley" gibi ölümsüz şarkılarını seslendirdi. Finali Elçin Bulut, Opera İkizleri ve Melihat Gülses ile birlikte "Bilmem şu feleğin" türküsü ile yapan Livaneli, sahneden ayrıldıktan sonra uzun süre alkış ve tezahürat kesilmedi. Seyircinin yoğun ilgisi ile "Duvarlar" ve "Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz" şarkılarını söyleyerek 2 kez bis yaptı. Zülfü Livaneli, eşkıyaların hükümdar olmadığı bir dünya ve Türkiye dileğiyle seyircileri selamlayarak konseri bitirdi.

Binlerce seveni ile birlikte AKP milletvekili olan Hak-İş Sendikası'nın eski başkanı Salim Uslu ve beraberindekilerin de Zülfü Livaneli'yi dinlediler.

Turkcell Kuruçeşme Arena konser programı

23 Temmuz C.tesi Kubat Senfoni

27 Temmuz Çarşamba Gülben Ergen

29 Temmuz Cuma Kenan Doğulu

6 Eylül Salı Jamiroquai

10 Eylül C.tesi Bülent Ortaçgil

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşkı, Özgürlüğü, Vatan Sevgisini Anlatan Şarkılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement