ASKİ, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı - Son Dakika
Güncel

ASKİ, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı

ASKİ, Polatlı\'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını belirterek, ilçede 15 Ekim'e kadar 4 günlük su kesintisi uygulanacağını bildirdi.

12.10.2020 17:53  Güncelleme: 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattıklarını belirterek, ilçede 15 Ekim'e kadar 4 günlük su kesintisi uygulanacağını bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Polatlı'nın su çilesini bitirme sözü vermesinin ardından ASKİ'nin Yüzükbaşı mevkisinden Polatlı'ya içme suyu sağlayan ana iletim hattında yaklaşık 30 yıldır ihmal edilen hatta çalışma başlattığı bildirildi.

İlçenin su sorununu çözecek Gerede suyunu getirme projesinin ihalesine çıkılmasının ardından Yüzükbaşı mevkisinden Polatlı'ya içme suyu sağlayan ana iletim hattında çalışmaların hızlandırıldığı belirtilen açıklamada, "İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi Projesi" çalışmalarının da bu ay sonunda başlayacağı bilgisi verilerek, 2-2,5 yıl içinde 107 kilometre mesafeden Polatlı'ya su getirileceği vurgulandı.

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk ile ASKİ Genel Müdür Yardımcıları Murat Tütüncübaşı ve Ekrem Akçul'un sahada incelemeler yaptığı belirtilen açıklamada, ASKİ ekiplerinin Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile Yıldızlı Cumhuriyet Depoları arasındaki kısımda suyu tahliye ederek, ilk olarak vana değişimine başladıkları, bölgede bir vana ve iki vantuz değişimi gerçekleştirdikleri aktarıldı.

Açıklamada, ekiplerin 8'erli gruplara ayrılarak 16 ana nokta başta olmak üzere toplam 60 noktada çalıştıkları, güzergah boyunca 14 hat vanası, 21 tahliye vanası ve 22 vantuz çalışmasını bitirecekleri kaydedildi.

Hatta ayrıca basıncın en yüksek olduğu ve en çok arızanın yaşandığı Özyurt Mahallesi içinde kalan 100 metrelik kısımda da 1200 milimetre çapındaki boruların da yenileriyle değiştirileceği vurgulandı.

Su tankerleri mahallelerde konuşlandırıldı

İlçe sakinlerine önceden duyurulan ve 11 Ekim Pazar gecesi saat 23.00'te başlayan su kesintisinin 15 Ekim Perşembe günü 23.00'e kadar tamamlanmasının planlandığı bildirilen açıklamada, 83 kilometrelik Yüzükbaşı hattındaki suyun boşaltılması çalışmaların aşamalı şekilde gerçekleştirildiği aktarıldı.

Çalışmalar süresince zorunlu yapılan su kesintisinden vatandaşların mağdur olmaması için gereken tüm önlemlerinin ASKİ tarafından alındığı vurgulanan açıklamada, ilçeye tankerlerle su takviyesine başlandığı bilgisi verildi.

ASKİ Polatlı Bölge Müdürlüğünde bulunan 25 kiralık tankere ek olarak Ankara'nın diğer ilçelerinden getirilen 25 tankerle hastaneler, sağlık merkezleri ve askeri tesislerin depolarına su takviyesi yapıldığı kaydedilen açıklamada, nüfusun yoğun olduğu mahallelerde de tankerlerin konuşlandırdığı belirtildi.

"Halkımıza kesintisiz su sağlayacağız"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, ekiplerin Kadınhanı yolu üzerinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Yüzükbaşı'nın çok eski bir hat olduğunu, bu nedenle de sık sık arızalandığını anlattı.

Bu nedenle ilçede uzun süreli su kesintileri olduğunu ve çalışmaların bitirilmesiyle eskisi kadar sık arıza yaşanmayacağını ifade eden Öztürk, 15 Ekim'e kadar 4 günlük su kesintisi uygulanacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"11 Ekim gecesi 23.00 itibarıyla tüm Polatlı'ya içme suyu sağlayan Yüzükbaşı hattı üzerinde çalışmalarımız başladı. Suyu kestik birkaç saat içinde tüm hattı kontrollü bir şekilde boşalttık. Devam eden süreçte tahliye vanalarımızı, hat üzerindeki ana vanalarımızı, güzergahta çalışan yaklaşık 8 ekip marifetiyle değiştirmeye başladık. 1990 yılında projelendirilen, 1991'de yapımına başlanıp yaklaşık 30 yıllık süreçte Polatlı halkımıza hizmet veren bu hattımızda artık birçok noktada korozyon oluştu. Çelik borular artık görevini yapmıyor bu nedenle de çok sık arıza oluşuyor. Şu an bulunduğumuz nokta da geçmişte çok ciddi arızanın yaşandığı, Polatlı halkının geçmişte susuz kalmasına sebep olan bir nokta. Umut ediyorum ki düşünülenden çok daha kısa sürede tamamlayacağız bu hattı ve halkımıza kesintisiz su sağlayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ASKİ, Polatlı'nın içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement