Aşkı Uğruna Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Aşkı Uğruna Müslüman Oldu

Aşkı Uğruna Müslüman Oldu

16 yaşındaki Fransız Cindy Langard, Fransa'da tanıştığı Akyazılı Ali Aydoğdu ile evlenmek için Müslüman oldu.

10.01.2012 13:19  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 yaşındaki Fransız Cindy Langard, Fransa'da tanıştığı Akyazılı 18 yaşındaki Ali Aydoğdu ile evlenmek için Müslüman oldu. İlçe Müftülüğü'nde Kelime-i Şehadet getiren ve 'Zeynep' adını alan Cindy, "Ali'yi çok seviyorum. Türk ve Müslüman geleneklerini de çok beğeniyorum" dedi.

Ailesi Fransa'da işçi olarak çalışan Akyazılı Ali Aydoğdu'nun Cindy Langard ile arkadaşlıkları aşka dönüşünce genç çift Türkiye'ye gelerek evlenmeye karar verdi.

Cindy ile haftasonu Türkiye'ye gelen Aydoğdu, sevgilisini memleketi Akyazı İlçesi'ndeki akrabalarıyla da tanıştırdı. Burada Akyazı ilçe Müftülüğüne giden Fransız Cindy kendi isteğiyle Müslüman olmak istediğini belirtti.

Kelime-i Tevhid ve Kelime-i Şehadet kelimelerini tekrarlayan Cindy, daha sonra da adını Zeynep olarak değiştirdi.

'ALİ'Yİ ÇOK SEVİYORUM'

İslam dinini seçmekten mutluluk duyduğunu belirten 'Zeynep', "Ali'yi çok seviyorum. Türk ve Müslüman geleneklerini de çok beğeniyorum. Müslüman olmamda yardımları olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Fransız gelin adayı Zeynep'e, Müftü Şenokur Kuran Meali, Türkçe- Fransızca dillerinde yazılmış dini kitaplar ve çeşitli hediyeler verdi. Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur, "Bugüne kadar Müftülüğümüze başvuran bir çok yabancı Müslüman oldu. Müftülüğümüze bugün başvurarak Müslüman olan genç kızımız Zeynep ve Ali kardeşlerimize kuracakları yuvada mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum" diye konuştu. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşkı Uğruna Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement