Aslan, 200 Dernek Başkanına Sivil Toplumu Anlattı - Son Dakika
Yerel

Aslan, 200 Dernek Başkanına Sivil Toplumu Anlattı

Aslan, 200 Dernek Başkanına Sivil Toplumu Anlattı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, iki yüzü aşkın dernek temsilcisinin katıldığı toplantıda sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı.

04.04.2013 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, iki yüzü aşkın dernek temsilcisinin katıldığı toplantıda sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı. Aslan, " Halksız ve örgütsüz demokrasi, haksız ve öksüz demokrasidir." dedi.

Aslan, Bostanlı Sanayici ve İşadamları Derneği ile İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği mevzuat hakkındaki bilgilendirme toplantısına katılarak, sivil toplum kuruluşlarının önemini anlattı. Toplantida İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz, AB Proje Eğitmeni Pelin Sönmez ve BESİAD Başkanı Feyyaz Sungur da hazır bulundu. Sosyal yaşamda büyük öneme sahip STK'ların sayısının son yıllarda arttığını ve bunun sevindirici olduğunu belirten Aslan, " Sivil toplum kuruluşları insanların bireysel olarak yapamadıklarını birlikte yapabilmelerine imkan veren oluşumlardır. Birlikteliği, dayanışmayı ve gönüllülüğü temsil eder. Son yıllarda bu oluşumların sayısı artmaktadır. Ancak yeterli değildir. İngiltere'de sadece dernek sayısı 600 bini, bunlara üye insan sayısı da 3-4 milyonu bulmaktadır. Ülkemizde ise toplam dernek sayısı 100 bin rakamını bile görememiştir. Odalardan kooperatiflere, siyasi partilere tüm oluşumları dahil ettiğimizde bile sayı ancak 150 bini bulmaktadır. Dolayısıyla sivil toplum bilincini daha da yaygınlaştırmak zorundayız" dedi.

"HALKSIZ VE ÖRGÜTSÜZ DEMOKRASİ, ÖKSÜZDÜR"

Ege-Koop'un sadece konut üreten bir oluşum olmadığına aynı zamanda sosyal yaşama kattığı değerler, hazırladığı projeler ve dillendirdiği fikirlerle Türkiye'nin en büyük ve etkili sivil toplum kuruluşu haline geldiğine işaret eden Aslan, " Ege-Koop'un başarısı birlikte hareket etmek, ortak aklı kullanmakla ilgilidir. Yani bir STK'nın temel işlevleri sayılacak bu gereksinimleri yerine getirmesi ile başarılı olmuştur. Bana gore iş bununla da bitmiyor. Dernekler, STK'lar yönlendirebilme, gücünü hissettirebilmelidir de. Hem Ege-Koop Genel Başkanı hem de başta TÜLOV olmak üzere pekçok dernek ve STK'da aktif şekilde görev alan biri olarak söylüyorum ki; halksız ve örgütsüz demokrasi, haksız ve öksüz demokrasidir." şeklinde konuştu.

Aslan, başta yerel yönetimler olmak üzere ilgili kesimlerin de dernek ve STK'lara destek olması gerektiğini de kaydederek, " Otobüse binmek için bir bilet parası dahi zor bulan insanları biraraya getirmiş bu tür oluşumlar maddi külfetlerle yıpratılmamalıdır." Ifadelerini kullandı. Toplantıda Dernekler İl Müdürü Bülent Korkmaz, mevzuattaki son gelişmeler hakkında bilgiler verirken, AB Proje Eğitmeni Pelin Sönmez de, derneklerin özellikle proje geliştirmeleri halinde Avrupa Birliği'nden ciddi kaynaklar tedarik edebileceğinin altını çizdi.

(BK-)

04.04.2013 10: 11: 07

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aslan, 200 Dernek Başkanına Sivil Toplumu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement