Aslan Tat Vermedi - Son Dakika
Spor

Aslan Tat Vermedi

Aslan Tat Vermedi

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Galatasaray, zorlandığı karşılaşmada Tokatspor’u 2-0 mağlup ederek gruplara 3 puanla başladı.

16.01.2014 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Yekta'yla anlaştı iddiası!

Ligde Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde bulunan Galatasaray, en önemli hedeflerinden biri olan Ziraat Türkiye Kupası'na 3 puanla başladı. Türk Telekom Arena'da ağırladığı Tokatspor'u Selçuk İnan ve Amrabat'ın golleriyle 1-0 mağlup eden sarı kırmızılılar, oynadığı oyunla taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Karşılaşmanın ilk yarısında son derece tempolu ve istekli bir oyun sergileyen Galatasaray, final paslarında bir türlü başarılı olamadı. Sneijder, Burak ve Selçuk ile kaleyi yoklasa da başarılı olamadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda da tempolu oyununu sürdüren sarı kırmızılı ekip, bu kez pozisyonları daha iyi değerlendirmeye başladı. Gol için 69 dakika bekleyen Galatasaray, Burak Yılmaz'ın düşürülmesiyle penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen Selçuk İnan, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da topa hakim olan Galatasaray üst üste pozisyonlar bulmaya devam etti ama son vuruşlardaki etkisizliğini devam ettirdi. 87. Dakikada Sağ çaprazdan ceza sahasına yönelen Amrabat rakibi tarafından düşürülünce hakem Koray Gencerler bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Tekrar topun başına geçen Selçuk İnan, bu kez zeminin azizliğine uğrayarak topu dışarı attı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken sahneye çıkan Amrabat, Galatasaray'ın 2 farklı üstünlüğü yakalamasını sağladı. Maçın son dakikası içinde Tokatspor bulduğu net pozisyonu gole çeviremeyince karşılaşma 2-0 Galatasaray üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'ndaki ilk maçına galibiyetle başlarken oynadığı futbol taraftarının istediği düzeyde değildi.

"Telles sorununu çözmeye çalışıyoruz"

Maçtan notlar

Teknik direktör Roberto Mancini, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroya şans vereceği yönündeki beklentinin aksine, birçok önemli ismini Tokatspor maçında sahaya sürdü.

Tokatspor karşısında, Ufuk Ceylan, Semih Kaya, Felipe Melo, Hakan Balta, Albert Riera, Bruma, Emre Çolak, Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Burak Yılmaz ve Umut Bulut 11'ini tercih eden İtalyan teknik adam, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop ile Gökhan Zan'ın yanı sıra Muslera, Drogba, Chedjou, Eboue ve Sabri'yi ise kadroya almadı.

Yabancı oyuncuların 4'ü 11'de, 2'si yedek

Galatasaray'da Tokatspor maçının 18 kişilik kadrosunda yer alan 6 yabancı oyuncunun 4'ü ilk 11'de, 2'si ise yedekler arasında yer aldı.

Melo, Riera, Bruma ve Sneijder'i ilk 11'de görevlendiren Mancini, Dany ile Amrabat'ı ise yedek soyundurdu.

Öte yandan, takımdan ayrılacak isimler arasında gösterilen futbolculardan Riera ilk 11'de sahaya çıkarken, Dany, Amrabat ve Yekta'nın ise yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

İbrahim Coşkun kadroda

Galatasaray'ın Antalya'da Ajax ile oynadığı hazırlık maçında attığı golle yıldızı parlayan genç ismi İbrahim Coşkun, Tokatspor maçının kadrosunda da yer aldı.

Sarı-kırmızılı kulübün bugün 2,5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladığı İbrahim Coşkun, Tokatspor karşısında yedek soyundu.

Tribünler boş kaldı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Ziraat Türkiye Kupası'nda Tokatspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi. Türk Telekom Arena tribünlerinin önemli bölümü boş kalırken, Tokatspor taraftarları ise kendilerine ayrılan tribünü büyük ölçüde doldurdu.

Galatasaray-Tokatspor karşılaşmasının detayları için tıklayın

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement