Aslanapa'da arpa ve buğdayda rekolte çok düşük gerçekleşti - Son Dakika
Yaşam

Aslanapa'da arpa ve buğdayda rekolte çok düşük gerçekleşti

Aslanapa\'da arpa ve buğdayda rekolte çok düşük gerçekleşti

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde son yılların en düşük verimli hasat döneminin yaşandığı bildirildi.

16.08.2019 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Aslanapa ilçesinde son yılların en düşük verimli hasat döneminin yaşandığı bildirildi.

Aslanapa ve çevre ilçelerde 6 yıldır biçerdöver işi ile uğraştığını belirten Emre Sayın, "Kütahya bu yıl hasatta verimin en az olduğu bölgelerden bir tanesi. Özellikle Aslanapa ilçesinde mahsül bu yıl çok zayıf. Çiftçiye zararı çok fazla. Biçtiğim buğday, arpa biçer, mazot, gübre parasını karşılamıyor. 28 gündür burada biçim yapıyoruz. Ben bir biçerdöverci olarak çiftçiye üzülüyorum. Çünkü ekilen mahsul çiftçiyi çok zarara uğratıyor. Bizimde zararımız çok fazla, mazot ücreti çok pahalı" dedi.

Mayıs ayında hasada başladığını belirten Sayın, " Biz ilk olarak sıcak yerlerde biçime başlıyoruz. Son sezon Kütahya oluyor. Buradan sonra Konya ve çevrelerinde mısır, rezene, ayçiçeği hasadına başlayacağız. Hasadımız farklı illerde ocak ayına kadar farklı mahsul biçimi ile devam ediyor" diye konuştu.

"Rekolte çok düşük seviyede"

Rekoltenin düşük seviyede olduğunu bildirenAslanapa Bezirgan köyü Muhtarı Resul Baydar, " Bu yıl buğday ve arpada rekolte orta seviyede demek isterdim ama çok düşük. Samanlar çok az çıkıyor. İki üç tarladan bir romörk saman çıkmıyor. Bugün hasadımız çok şükür köyümüzde sona ermiş durumda. Artık un öğütme ve tarla sürme işleri başlayacak. Çıkan ürüne de şükür hiç olmamasından daha iyidir. Ama çiftçinin zararı çok "ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Aslanapa'da arpa ve buğdayda rekolte çok düşük gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü
    09:52 İstanbul'da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu: Sigara içerken kilitli kaldı, kurtarılınca kendi haline güldü

    Kağıthane'de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu.

  • Kağıthane'de Sigara İçerken Kilitlenen Genç Kız İtfaiye Tarafından Kurtarıldı
    09:52 Kağıthane'de Sigara İçerken Kilitlenen Genç Kız İtfaiye Tarafından Kurtarıldı

    Kağıthane'de yaşadığı evin balkonunda sigara içerken kilitli kalan genç kız, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları kameralara yansırken, aşağıya indirilen genç kızın ekiplere olayı anlatırken kendi haline güldüğü anlar renkli görüntüler oluşturdu.

  • Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi
    09:47 Isırığı bir insanı öldürmeye yetiyor: Engerek yılanı böyle görüntülendi

    Elazığ'dan Tunceli'ye geziye giden bir kişi, Türkiye'nin en zehirli 15 türünden biri olan koca engerek yılanını görüntüledi. Aytaç Aytemur, Pertek Kalesinde gezinirken yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı cep telefonuyla kaydetti. Koca engerek yılanı daha sonra gözden kayboldu. Yılanın bir ısırığı insanı öldürebiliyor.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.


Advertisement