Antrenman Yaparken Vefat Eden Kayakçı Kızın Davasında Karar Açıklandı - Son Dakika
Spor

Antrenman Yaparken Vefat Eden Kayakçı Kızın Davasında Karar Açıklandı

Antrenman Yaparken Vefat Eden Kayakçı Kızın Davasında Karar Açıklandı

Antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarpınca hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davada, sorumlular 2.5'ar yıl hapis cezası aldı.

26.10.2015 15:47  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 12 Ocak 2012 tarihinde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarpınca 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davada, karar açıklandı.

2,5'AR YIL HAPİS CEZASI

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık ile Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar'a 2.5'ar yıl hapis cezası verdi.

DİĞER SORUMLULARA İSE 1 YIL 8'ER AY CEZA

Antrenörler; Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde 13-15 Ocak tarihleri yapılacak olan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması'na katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, geçen 12 Ocak tarihinde Bayanlar Süper G pistinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu hayatını kaybetmişti. Ölüm nedeni olarak genel beden travmasına bağlı beyin kanaması, boyun ve omurga kemiği kırıkları, kaburga kemiklerinin batması nedeniyle de oluşan akciğer yaralanması gösterilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Antrenman Yaparken Vefat Eden Kayakçı Kızın Davasında Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Duğrucu: müze görevlileri de benim kafadan 0 0 Yanıtla

Advertisement