Aslı Nemutlu'nun Ölümüyle İlgili Dava Karara Bağlandı (2) - Son Dakika
Güncel

Aslı Nemutlu'nun Ölümüyle İlgili Dava Karara Bağlandı (2)

Aslı Nemutlu\'nun Ölümüyle İlgili Dava Karara Bağlandı (2)

Erzurum’da 12 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kayak kazasında pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu’nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı.

26.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da 12 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kayak kazasında pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili dava karara bağlandı. Davada eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Davadaki diğer sanıklardan Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar 2.5 yıl hapis cezasına, antrenörler; Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti.

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak 17 yaşında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili davanın 17. duruşması yapılarak karara bağlandı.

Karar duruşmasında eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, takdiren ve teşdiden 3 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına sanığın yargılama sırasındaki tutumu, cezanın geleceği üzerindeki etkileri takdiri indirim nedeni kabul etmek suretiyle verilen cezadan TCK'nın 62. maddesi gereğince 1/6 oranında indirim yapılarak, 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa verilen hapis cezasının kişiliği, sosyal ve ekonomik durumuna, yargılanma sürecinde gözlemlenen durumu ve suçun işlenmesindeki özelliklere göre TCK 50/4 maddesi gereğince 50/1 a maddesi gereğince 910 tam gün sayısının sanığın dosya kapsamından anlaşılan ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak takdiren 1 gün karşılığı 20 TL'den hesaplanarak 18 bin 200 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

Davadaki diğer sanıklardan Kayak İl temsilcisi Nevzat Bayraktar'a 2.5 yıl hapis cezasına, Antrenörler; Recep Süleyman Dilik ile Fidan Kırbaç Özbakır, TKF eski Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pistlerinden sorumlu Ahmet Demir ve mekanik işlerinden sorumlu Ebubekir Urhan ise 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargılanan 9 kamu görevlisi ise beraat etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aslı Nemutlu'nun Ölümüyle İlgili Dava Karara Bağlandı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement