Aslında Oyumuz Yüzde 55.4 - Son Dakika
Güncel

Aslında Oyumuz Yüzde 55.4

Başbakan Tayyip Erdoğan, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 'Karşıdaki Yüzde 53'ü Unutmayın' Uyarılarına, 'Gerçekte Oylarının Yüzde 55.4' Olduğunu Söyleyerek Yanıt Verdi.

04.08.2007 01:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan, dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in "Karşıdaki yüzde 53’ü unutmayın" uyarılarına, "Gerçekte oylarının yüzde 55.4" olduğunu söyleyerek yanıt verdi. Erdoğan, "Bu seçimlerde yüzde 84 oy kullanılmıştır. AKP de bunun yüzde 47’sini almıştır. Yüzde 100 üzerinden bunun hesabını yaparsanız, AKP’nin aldığı oy yüzde 55.4’tür. Kusura bakmasınlar, bu hesapları biz de biliyoruz, biz bunların içinde piştik yani" diye konuştu.

Yeni seçilen milletvekillerini dün AKP Genel Merkezi’nde toplayan Erdoğan, salona Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile birlikte milletvekillerinin alkışları arasında girdi. AKP’nin "troykası" olarak nitelenen üçlüden TBMM Başkanı Bülent Arınç ise Erdoğan ve Gül’den önce salona sessiz sedasız geldi.

EDEBALİ’DEN ÖĞÜTLER

Erdoğan konuşmasında milletvekillerine Şeyh Edebali’nin şu sözleriyle öğütte de bulundu.

"Oğul, insanlar vardır şafak vaktinde doğar, akşam ezanında ölürler. Avun oğlum avun. Güçlüsün, kuvvetlisin, akıllısın, kelamlısın, amma bunları nerede nasıl kullanacağını bilemezsen, sabah rüzgarında savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını yener, daima sabırlı, sebatlı ve iradene sahip olasın.

Dünya senin gözlerinin gördüğü gibi büyük değildir. Bütün fethedilmemiş sırlar, bilinmeyenler, görülmeyenler, ancak senin fazilet ve erdemlerinle gün ışığına çıkacaktır. Şu üç kişiye acı, cahiller arasındaki alime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aslında Oyumuz Yüzde 55.4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement