Aşmak Için Hareket" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Aşmak Için Hareket" Kampanyası

Diyarbakır'da Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

27.10.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye Beyazay Derneğinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirdiği "Aşmak İçin Hareket" projesi kapsamında Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte halk oyunları gösterisi yapıldı, engelliler ile engelsizler bir arada basketbol, voleybol ve futbol oynadı.

Vali Hüseyin Aksoy üzerinde "Aşmak İçin Hareket" yazılı tişört giyerek Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva ile basketbol maçını başlattı.

Dünya nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunun değerlendirildiğini belirten Vali Aksoy, TÜİK verilerine göre Diyarbakır'da 120 bin civarında engellinin bulunduğunu söyledi.

Herkesin engelli olma ihtimalinin bulunduğunu vurgulayan Aksoy, "Bu bakımdan engellileri anlamak, engellilerle hayata bakmak, hepimiz için büyük bir önem taşıyor. Bu yönüyle baktığımızda Engelleri Birlikte Aşıyoruz kampanyası, engellilerimizi daha iyi anlamaya, onlarla hareket etmeye bizleri yönlendirmektedir." dedi.

"Elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz"

Etkinliğin düzenlenmesindeki amacın duyarlılık ve farkındalık yaratmak olduğuna değinen Aksoy, bu anlamda etkinliği önemsediklerini söyledi.

Aksoy, Türkiye'de son 10 yıl içerisinde yapılan kanun değişiklikleri sayesinde engelli vatandaşlara evde bakım ücreti verilmeye başlandığını anımsatarak, "Diyarbakır'da 14 bin 684 vatandaş engelli bakım ücretini düzenli olarak almaktadır. Engelliler için birçok sosyal organizasyonlar yapılmaktadır. En önemlilerinden birisi de erişebilmektir. Onların istediği her şeye rahatlıkla ulaşabilmesi için elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu.

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, engelli ve engelsiz vatandaşların ön yargıları kırmak ve birbirleriyle kaynaşmak için spor yapmaları gerektiğini söyledi.

"Engelli ve engelsizler birlikte spor yapmalı"

Ayva, etkinliklerde Anadolu Ajansı ile hareket ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"'Engelli ve engelsizler birlikte spor yapmalı.' diye yola çıktık. İnşallah Diyarbakır bunun en önde gelen illerinden birisi olacak. Bugün günlerden 'Diyarbakır', olaylardan 'aşmak için hareket'. Tüm dünyaya bu mesajı taşıyacağız. İnsanlar arasında dışlamanın ve ön yargıların olmaması gerekiyor. Dünyaya duyurma işini global İletişim sponsorumuz Anadolu Ajansı ile omuz omuza gerçekleştireceğiz. Çünkü dünyanın bu mesaja ihtiyacı var. Dünyanın dışlamaya, aşağılamaya, hor görmeye değil, kaynaşmaya, birbirinden istifade etmeye, omuz omuza vermeye ihtiyacı var."

Engelli vatandaşlar, sanatçı Bedri Ayseli'nin seslendirdiği türkülerle halay çekti.

Aşmak Için Hareket" Kampanyası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aşmak Için Hareket' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement