Aso Üyelerine 75 Milyon Liralık Nefes Kredisi - Son Dakika
Ekonomi

Aso Üyelerine 75 Milyon Liralık Nefes Kredisi

Ankara Sanayi Odası (ASO) üyesi KOBİ'lere 75 milyon liralık Nefes Kredisi kullandırılacak.

11.04.2018 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayi Odası (ASO) üyesi KOBİ'lere 75 milyon liralık Nefes Kredisi kullandırılacak.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yazılı açıklamasında, Nefes Kredisi projesiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki oda ve borsaların önemli bir güç birliği gerçekleştirdiğini belirterek, "KOBİ'lerin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişim. Yıllardır yüksek faizlerle iş yapmanın zorluklarını vurguluyoruz. ASO olarak elimizi taşın altına koyup küçük ölçekli üyelerimizin uygun faizlerle finansmana erişimine katkı sağladığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu projenin ticari kredi faizlerinin düşürülmesine de önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Özdebir, "Umarım ticari kredilerde bu faiz oranları kalıcı hale gelir ve bu projeye destek verenlerin dışındaki bankalar da reel sektöre uygun maliyetlerle kredi vererek, ticaretin ve yatırımın önünü açmaya katkı sağlarlar." değerlendirmesinde bulundu.

Özdebir, ASO üyelerinin krediye büyük ilgi gösterdiğini, yaklaşık 400 üyenin kredi müracaatı için belge aldığını ve bu rakamın daha da artmasını beklediklerini kaydetti.

Nefes Kredisi kapsamında ASO üyelerine 75 milyon lira kredi kullandırılacağını bildiren Özdebir, şöyle devam etti:

"Kullandırılacak olan kredilerde ASO üyesi KOBİ'ler öncelikle odaya müracaat ederek faaliyet belgesi alacaklar. Bu belgeyle ilgili bankalardan birisine müracaat edecek olan şirketin başvurusu banka tarafından değerlendirilecek ve olumlu sonuçlanması halinde krediden yararlanılabilecek. Kredi Garanti Fonu, proje kapsamında KOBİ'lere yüzde 80 Hazine destekli kefalet sağlayacak."

TOBB'un öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla hayata geçirilen Nefes Kredisi kapsamında ASO üyesi KOBİ'ler, aylık 0,99 faizle 200 bin liraya kadar ilk altı ayı ödemesiz 18 ay vadeli kredi kullanabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Aso Üyelerine 75 Milyon Liralık Nefes Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement