Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor! - Son Dakika
Ekonomi

Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor!

Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor!

Günümüzde hızla gelişmekte olan akıllı saatler, Tizen, WatchOS ve Android Wear işletim sistemlerini kullanıyor.

27.08.2017 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günümüzde hızla gelişmekte olan akıllı saatler, Tizen, WatchOS ve Android Wear işletim sistemlerini kullanıyor. Her birisi birbirinden iddialı olan giyilebilir cihazlar için geliştirilen bu işletim sistemlerinin arasına yeni bir oyuncu daha dahil oluyor.

Linux tabanlı AsteroidOS!

Fransız Florent Revest tarafından geliştirilen Linux tabanlı AsteroidOS, akıllı saatlere sade ve akıcı bir kullanıcı deneyi sunmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl ilk defa karşımıza çıkan AsteroidOS"un en büyük avantajı ise Android Wear kullanan cihazlara da kurulabiliyor olması. LG G Watch ve Urbane ile Asus ZenWatch 2 gibi Android Wear platformunu kullanan cihazlara kurulabilirken AsteriodOS çok yakında ilk kendi ürünlerine de kavuşacaklar.

Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor!

Connect Watch ismiyle piyasaya çıkması beklenilen AsteroidOS platformunun ilk akıllı saati, 1.39 inçlik 400x400 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip olacak. 4 çekirdekli 1,39 GHz saat hızında çalışan MediaTek işlemciden gücünü alacak olan saat, 4 GB hafıza ve 512 MB RAM ile 8 GB hafıza ve 1 GB RAM seçenekleri sunacak.

Ayrıca saatte 720p video kaydı yapabilen 2 Megapiksellik birde kamera yer alacak. Bluetooth, GPS ve 3G gibi bağlantı seçeneklerinin de yer verildiği akıllı saatin bataryasının ise 4 güne kadar kullanım sunabileceği belirtiliyor.

Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor!

Akıllı saatin piyasa çıkması içinse önce bir miktar fon toplaması gerekiyor. Platformun henüz bir finans kaynağı ve yatırımcısı bulunmadığı için ilerleyen günlerde bağış toplayarak seri üretime geçeceği günleri bekleyecek.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Asteriodos ile Çalışan Connect Watch Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement