Asturias Ödül Maratonu İspanya Kralı'nın Ev Sahipliğiyle Sonlandı - Son Dakika
Dünya

Asturias Ödül Maratonu İspanya Kralı'nın Ev Sahipliğiyle Sonlandı

Asturias Ödül Maratonu İspanya Kralı\'nın Ev Sahipliğiyle Sonlandı

36. Asturias Ödülleri sahibini buldu.

22.10.2016 03:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

36. Asturias Ödülleri sahibini buldu. İspanya Kralı VI. Felipe'nin ev sahipliğindeki tören Oviedo Theatro Campoamor'da düzenlendi.

Asturias ödülleri her yıl 8 alanda veriliyor ve her ay farklı bir dalda açıklanan isimler yıl sonundaki törenle ödüllerini birlikte alıyor.

Anne Kraliçe Sofia'nın da katıldığı törende Teknik ve Bilimsel Araştırma ödülü iki ayağı da ampüte olan araştırmacı Hugh Herr'e verildi. 17 yaşında iki ayağını kaybeden ve kendisini protez araştırmalarına adayan Herr halen en karmaşık protezleri tasarlayan isim olarak biliniyor.

Nuria Espert (Sanat), SOS Çocuk Köyleri (Concordia), James Nachtwey (İletişim ve İnsani Bilimler), BM Paris Konvansiyonu heyeti (Uluslararası İşbirliği), Mary Beard (Sanat), Javier Gomez Noya (Spor) da ödül alırken en etkileyici konuşmalardan biri edebiyat dalında ödül alan Richard Ford'a aitti:

"Biz yazarlar olabilecek en olağandışı şeyleri tecrübe ederiz. Çünkü biz bunu her gün kağıt kalemle de yaşarız. Ortega y Gasset'nin dediği gibi ki bence y Gasset'nin müthiş bir ifadesidir: 'hayat bize boş bir şekilde verilmiştir, varolmak dahi kendi başına şairane bir şeydir.' İşte bu bize boş bir sayfa gibi teslim edilen hayatta her şey olabilir her şey…"

Concordia, Uluslararası İşbirliği, İletişim ve İnsani Bilimler, Sosyal Bilimler, Teknik ve Bilimsel araştırmalar, Sanat, Edebiyat ve Spor dallarındaki ödül 50 bin Euro, bir Joan Miro heykelciği, berat ve rozetten oluşuyor.

Auteur:

Tags:Gepost: 22 oktober 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Asturias Ödül Maratonu İspanya Kralı'nın Ev Sahipliğiyle Sonlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti
    15:59 Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde Uçak Kazası: Pilot Hayatını Kaybetti

    Birleşik Krallık Savaş Müzesi'nde gösteri yapan bir uçak, Duxford Havaalanı'nda yere çakıldı. Kazada pilot Simon Riggs hayatını kaybetti. Uçakta başka kimsenin olmaması teselli kaynağı oldu. Kazanın ardından olay yerine hızla ulaşan itfaiye ve acil servis ekipleri enkazı söndürdü. Hava Kaza İnceleme Şubesi, olayı araştırmaya devam ediyor.

  • Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi
    15:54 Brezilya, Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltıyı denize indirdi

    Brezilya, Denizaltı Geliştirme Programı (ProSub) kapsamında Fransa ile ortaklaşa inşa ettiği üçüncü denizaltı olan Tonelero'yu denize indirdi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, denize indirme törenine katıldı. ProSub, Brezilya'nın en büyük ve en önemli uluslararası savunma işbirliği projesidir.

  • Sarıyer'de Uyuşturucu Çetesi Arasında Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 1 Yaralı
    15:52 Sarıyer'de Uyuşturucu Çetesi Arasında Silahlı Çatışma: 1 Ölü, 1 Yaralı

    Sarıyer'de İsveç uyruklu bir çete üyesi ile husumetli olan bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmanın güvenlik kamera görüntüleri ortaya çıktı. Olayın, daha önce yaşanan bir saldırının devamı olduğu belirlendi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı ve bir kişi tutuklandı.

  • Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti
    15:45 Almanya'da çıkan yangında 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti

    Almanya'nın Solingen kentinde dün çıkan yangında aynı aileden 2'si çocuk, 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı hayatını kaybetti. Alman makamları yangının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve soruşturma başlatacak. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, olayın nedenlerinin aydınlatılmasını ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmasını beklediklerini belirtti.

  • Gazze'deki İnsani Facia: İnsan Elinden Oluşturulan Bir Açlık Felaketi
    15:14 Gazze'deki İnsani Facia: İnsan Elinden Oluşturulan Bir Açlık Felaketi

    BM’nin en üst düzey insan hakları yetkilisi Volker Türk, BBC’ye yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’de açlığı bir savaş silahı olarak kullandığına dair “makul” bir argümanın söz konusu olduğunu söyledi.


Advertisement