Asü Türkiye İçin Girişimci Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Asü Türkiye İçin Girişimci Yetiştiriyor

Asü Türkiye İçin Girişimci Yetiştiriyor

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) zorunlu ders olan 'Girişimcilik Dersini' başarıyla tamamlayan 694 öğrenciye, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

06.06.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) zorunlu ders olan 'Girişimcilik Dersini' başarıyla tamamlayan 694 öğrenciye, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye ve dünyanın 80'li yılların sonundan itibaren ciddi bir değişim ve dönüşüm içine girdiğini söyledi. Soğuk savaşın bitmesinin, Berlin Duvarının yıkılmasının, sosyalist sistemin çökmesinin, Türkiye'de yetişen orta sınıfın ve okumuş çocukların devreye girmesinin siyaset, ekonomi ve bürokrasi dünyasını oldukça değiştirdiğini söyleyen Rektör Acar, "Bu yaşananların ardından Türkiye'de yeni dengeler, yeni anlayışlar, yeni politikalar devreye girdi. 2023 vizyonu altında Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmayı hedefliyor, 2 trilyon dolarlık gayri safi milli hasıla üretmek istiyor. Bugünlerde yıllık 160 milyar dolar civarında olan ihracatımızı 500 milyar dolara, 11 bin dolar civarında olan kişi başına milli gelirimizi de 25 bin dolar seviyesine çıkarmayı arzu ediyoruz. Bu ancak, çok çalışmakla, yenilikçilikle, AR-GE'yle, inovasyonla, üniversitelerin Türkiye'nin yeni vizyonuna önemli katkılar yapmasıyla mümkündür. Aksaray Üniversitesi olarak bu bilinçle hareket ettik ve hangi bölüm ya da fakülteden olursa olsun her öğrencinin girişimcilik dersi alması yönünde bir karar aldık" dedi. Belediye Başkanı Nevzat Palta, ASÜ'de girişimcilik adı altında bir dersin verilmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtirken, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Aksaray'ın girişimci yetiştirmede Türkiye rekoru kırdığını söyledi. Aksaray'a 2 yıl önce geldiğinde bir girişimcilik programına katıldığını anımsatan Kaplan, "O günle bugünü kıyaslarsak bir Türkiye rekoru ortaya çıkıyor. 694 girişimci adayının sertifika alıyor olması inanılmaz bir mutluluk. Aksaray bir okul gibi, girişimci yetiştirme konusunda kendisine düşeni yaptı" dedi.

Törenin son konuşmasını yapan Vali Selami Altınok ise, Türkiye'de bir dönemler üniversite okuyanların devlet memuru olmak için okuduğunu, ancak o dönem Türkiye'de üniversite sayısının çok az olduğunu belirtti. Artık Türkiye'de 170'ten fazla üniversite olduğunu ifade eden Vali Altınok, "Herkesin devlette memur olma şansı yok. Üniversite okumak bizler de farklı açılımları oluşturmak zorundadır ve kendimizi ona hazırlamalıyız. En kaliteli olma mücadelemizi vereceğiz ve kendi işimizin patronu olacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından ASÜ Rektörü Acar, KOSGEB Başkanı Kaplan'a günün anısı bir hediye verdi. Tören, Girişimcilik İş Planı yarışmasında dereceye giren öğrencilerle, Girimcilik Dersinde derece giren öğrencilere belgelerinin verilmesiyle son buldu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asü Türkiye İçin Girişimci Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement