Aşure Kazanları Bursalılar İçin Kaynadı - Son Dakika
Güncel

Aşure Kazanları Bursalılar İçin Kaynadı

Aşure Kazanları Bursalılar İçin Kaynadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, her yıl Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirdiği aşure ikramını bu yıl da sürdürdü.

06.10.2017 15:41  Güncelleme: 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orhangazi Parkı'nda kurulan stantlarda 10 bini aşkın kişiye aşure dağıtıldı.

Bursa'yı geleceğe taşıyan projeleri bir bir gerçekleştirirken, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın geliştirilmesine de büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi tarafından Muharrem ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı bu sene de Orhangazi Parkı'nda gerçekleştirildi. Parkta kurulan stantlarda Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bini aşkın kişiye aşure ikramı yapıldı.

Programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi İzzettin Küçük, aşure kazanının başına geçip vatandaşlara aşure ikram etti. Muharrem ayının anlamına dikkati çeken ve Türk kültürünün önemli değerlerinden paylaşma ve dayanışmanın önemini ifade eden Başkan Altepe, "Muharrem ayı önemli bir ay. Bu geleneği en iyi şekilde yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her yıl geleneksel olarak Muharrem ayında vatandaşlarımıza aşure ikram ediyoruz. Bu güzel günde herkes birlik, beraberlik ve huzur ortamında bir araya geliyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, daha sonra çarşı esnafı tarafından Uzun Çarşı'da gerçekleştirilen aşure ikramına da katıldı. Başkan Altepe, burada da Vali İzzettin Küçük ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşure Kazanları Bursalılar İçin Kaynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement