Aşut: "Ne Diyorsam Odur. Ben Yokum" - Son Dakika
Güncel

Aşut: "Ne Diyorsam Odur. Ben Yokum"

Aşut: "Ne Diyorsam Odur. Ben Yokum"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, bu ay yapılacak oda seçimlerinde yeniden başkan adayı olmayacağını kesin bir dille bir kez daha yineledi.

06.09.2017 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, bu ay yapılacak oda seçimlerinde yeniden başkan adayı olmayacağını kesin bir dille bir kez daha yineledi. Aşut, "Ben o kararımda netim. Ne diyorsam odur. Varsam varım, yoksam yokum. Ben yokum" dedi.

MTSO Başkanı Aşut, aylık basın toplantısında basın mensuplarının soruları üzerine, başkanlığa yeniden aday olmayacağı konusuna bir kez daha açıklık getirdi. Başkanlığa noktayı koyduğunu "Ben yokum" cümlesiyle vurgulayan Aşut, "Ben o kararımda netim. Ne diyorsam odur. Varsam varım, yoksam yokum" diye konuştu.

"O koltuğa oturacak kişide, benim eksikliklerim ve yaptığım yanlışlıklar olmamalı"

Kendisinden önceki başkan Kadri Şaman ve daha önceki başkan Hamit Hayfavi'den öğrendiği ve çok önemli bir cümle olarak vurguladığı, 'Önce sandıktan çıkacaksınız, meclise gireceksiniz, meclise girdikten sonra ikinci ve üçüncü seçimler sonucunda da bir yerlere başkan olabilirsiniz' cümlesini aktaran Aşut, bütün arkadaşlarının o koltuğa layık olabileceğini söyledi. Başkanlığa aday olmayacağını açıkladığı toplantıda, başkanlık koltuğuna oturacak kişi için kendisine göre bir vizyon çizdiğini anımsatan Aşut, "O gün ben, kendimde gördüğüm eksiklikleri ve yaptığım yanlışlıkları üst üste koyarak o koltuğa oturacak kişiyle ilgili bir vizyon ortaya koymak istemiştim. O kişinin öncelikle dünyayla entegre olması lazım. Benim yabancı dilim yok, benim gibi olmaması lazım. Ben, odadaki 2-3 yabancı dil bilen arkadaşlarımdan faydalanarak bugünlere getirdim MTSO'yu. En önemlisi, o koltuğa oturacak arkadaşımın koltuğa güç vermesi lazım, koltuktan güç almaması lazım. Bu gerçekten önemli" ifadelerini kullandı.

"Açık yüreklilikle söylüyorum, ben yokum"

Meclis üyeliğine seçilecek 91 kişinin de o koltuklara layık olduklarının altını çizen Aşut, şunları söyledi: "Bunu açık yüreklilikle söylüyorum, ben yokum. Ama bu vasıflarda olan bir arkadaşım bu koltuğu doldurmalı. Yok mu? Önümüzdeki dönemde 91 tane koltuğumuz var, 91 arkadaşım, sektörlerin kanaat önderleri gelip oraya oturacak. Bu 91'in tamamı o koltuklara layık. Ama eğer Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Uyar'dan aldığı bayrağı, o takım ruhunu Hamit Hayfavi'ye vermişse Mersin olarak, Hayfavi bunu Kadri Şaman'a verdiyse, Şaman o bayrağı bana verdiyse ve benim arkamda da Mersin halkı olduysa, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası üye sayısı olarak Türkiye'nin ilk 6 ticaret ve sanayi odası içinde bulunuyorsa, çevirdiği ciro olarak ilk 4'ün içindeyse MTSO o şekilde yönetilmeli. Mersin'in vizyonu ve bakış açısını hazmedecek arkadaşlarım mutlaka vardır, olacaktır ve onlardan biri meclis tarafından uygun görülüp yönetim kurulu başkanı olarak seçilecektir."

"Ben borcumu ödedim"

MTSO'da 19 yıldır görev yaptığını, 10 yıllık da Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı olduğunu anımsatan Aşut, "29 yılda herhalde hep beraber pişmişizdir. Ben sanat okulu mezunuyum, Hamit Tuna, Hasan Arslan sınıf arkadaşlarımdı. Biz farklı yetiştik, farklı bir jenerasyonuz. Umuyoruz böyle arkadaşlarımız gelip bu koltuğa oturacaktır, çünkü Mersin daha iyisini hak ediyor. Çıta devamlı yukarıya doğru tırmandırıldı. Mersin halkı, iş dünyası bu çıtanın aşağı inmesini hiçbir zaman istemeyecektir, ona göre tercihini yapacaktır diye düşünüyorum. 19 yıldır buradayım. Yönetim kuruluna girdim, 19 yılda başkanlık koltuğuna kadar geldim. Bunu bir başarı olarak gördük. Benim borcum ödenmiştir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Burası şu grubun veya bu grubun mantığına göre yönetilemez"

"Ben yokum ama burası bir kurum" diyen Aşut, MTSO'nun 'Ahmet geldi böyle yönetilecek, Mehmet geldi böyle yönetilecek' bir yer olmadığını söyledi. Aşut, şöyle devam etti: "Benim arkadaşlarımdan herhangi birinin yaptığı en ufak bir hata onun 657 ile yargılanmasını gerektiriyor. Ben de aynı şekilde 657 sayılı kanunla yargılanıyorum. Bu çerçeveden baktığımız zaman burası Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in ya da şu grubun, bu grubun mantığına göre yönetilemez, yönetilmemeli. Yönetildiği zaman karşısına kanunlar mutlaka çıkacaktır." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşut: 'Ne Diyorsam Odur. Ben Yokum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement