Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı - Son Dakika
Dünya

Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı

Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 1 milyon 109 bin 249'a yükseldi.

17.10.2020 09:31  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 1 milyon 109 bin 249'a yükseldi. Asya ülkelerinde virüsün merkez üssü haline gelen Hindistan'da virüs kaynaklı ölü sayısı 113 bin 32'ye yükselirken; vaka sayısı ise 7 milyon 432 bin 680'e çıktı.

İRAN'DA VAKA SAYISI 522 BİN 387

Asya kıtasında vaka sayısı olarak 2'nci ülke olan İran'da can kaybı 29 bin 870'e yükselirken, toplam koronavirüs vaka sayısı ise 522 bin 387'ye çıktı. Irak'ta toplam koronavirüs vaka sayısı 420 bin 303 olarak raporlanırken, can kaybı ise 10 bin 142 olarak açıklandı.

BANGLADEŞ'TE VAKA SAYISI 386 BİN 86 Bangladeş'te koronavirüs teşhisi konulan hasta sayısı toplamda 386 bin 86'ya ulaşırken; virüs kaynaklı toplam ölü sayısı 5 bin 623 kişi olarak raporlandı.ENDONEZYA'DA VAKA SAYISI 353 BİN 461

Öte yandan, Endonezya'da koronavirüs nedeniyle şu ana kadar 12 bin 347 kişi hayatını kaybederken; ülkede toplamda 353 bin 461 kişinin enfekte olduğu açıklandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Asya ülkelerinde koronavirüs bilançosu açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    15:38 Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahsın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement