At Sevdasını Oyunu ile Yaşatıyor - Son Dakika
Yerel

At Sevdasını Oyunu ile Yaşatıyor

At Sevdasını Oyunu ile Yaşatıyor

Edirne'nin Sarayakpınar köyünde yaşayan Fevzi Gökmen (65), çocukluğunda yaşadığı at sevdasını, davul zurna eşliğinde yorumluyor.

02.09.2013 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Sarayakpınar köyünde yaşayan Fevzi Gökmen (65), çocukluğunda yaşadığı at sevdasını, davul zurna eşliğinde yorumluyor.

Sarayakpınar köyü sakini Fevzi Gökmen, çocukluktan gelen at sevdasını davul zurna eşliğinde yorumluyor. Oyunun ismini de 'at koşusu' koyan Gökmen, 40 yıldan beri bu oyunu köy düğünlerinde sergilediğini ifade etti. Elindeki sopanın üzerine bağlı renkli mendillerin atı temsil ettiğini ifade eden Gökmen, maddi sıkıntılardan dolayı çocukluğunda sahip olmadığı atı bir sopanın üzerine bağladığı mendillerle canlandırıyor. 'At koşusu' oyununu her düğünde oynadığını belirten Gökmen, köyde gelenek haline geldiğini ifade ederek, bütün düğünlerde oynadığını dile getirdi.

Çocukluk yıllarında köylerinde güreşler ve at koşuları yapıldığını belirten Gökmen, şunları söyledi:

"Çocukluğumuzda köyümüzde güreşler ve at koşuları yapılırdı. Atlar çok pahalıydı, bende de at sevdası olduğundan, bu işi 40 senedir böyle dile getirdim. Köy düğünlerinde komşularla birlikte 'at koşusu' oyununu yaşatıyorum."

Köylerinde iş amacıyla bulunan Şevket Kaya ise, ilk defa böyle bir oyun ve gelenekle karşılaştığını belirterek, oyunu çok beğendiğini, eskiden gelen bu tarz farklı geleneklerin yaşatılmasının güzel bir şey olduğunu ifade etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel At Sevdasını Oyunu ile Yaşatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement