SPOR Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı - Son Dakika
Güncel

SPOR Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

SPOR Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladıSezonun ilk yarışını Barış Kurdu ile Tivoli kazandıBarış Kurdu: İlk yarışı kazanmak her zaman daha güzel ve farklı duygular hissettiriyorSaadettin Boyraz: İlkbahar yaz sezonu her zaman heyecanlı olurSüleyman Akdı: Kazasız,...

13.04.2022 16:26  Güncelleme: 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPOR Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

Sezonun ilk yarışını Barış Kurdu ile Tivoli kazandı

Barış Kurdu: İlk yarışı kazanmak her zaman daha güzel ve farklı duygular hissettiriyor

Saadettin Boyraz: İlkbahar yaz sezonu her zaman heyecanlı olur

Süleyman Akdı: Kazasız, belasız yarışlar olmasını istiyorum

TJK Yönetim Kurulu Üyesi Gülerce: Sezonumuzun açılışını kutluyoruz

OLGUCAN KALKAN/ İSTANBUL,(DHA)- İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar - Yaz yarış sezonunun startı, bugün 10 koşulu bir programla verildi. Sezonun ilk yarışını Barış Kurdu'nun jokeyliğini yaptığı Tivoli isimli safkan kazandı.

İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonunda 93 yarış gününde, 468'i çim ve 292'si sentetik olmak üzere toplamda 760 koşuda safkanlar birincilik için mücadele edecek. Yarışlar; Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında; Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün yapılacak.

Sezonun ilk yarışında Barış Kurdu'nun jokeyliğini üstlendiği Tivoli isimli safkan birinci oldu. Yarışın ardından jokey Barış Kurdu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Böyle bir günde ilk yarışı kazanmanın farklı duygular hissettirdiğini dile getiren Barış Kurdu, "İnşallah bütün at camiamız için kazasız belasız bir sezon olur. Böyle farklı bir günde ilk yarışı kazanmak her zaman daha güzel ve farklı duygular hissettiriyor. Seyirci ile daha zevkli geçiyor. Nasıl futbolda seyircisiz tadı çıkmıyor ise bizim için de aynı şey geçerli" ifadelerini kullandı.

SAADETTİN BOYRAZ: İLKBAHAR YAZ SEZONU HER ZAMAN HEYECANLI OLUR

Yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunan Saadettin Boyraz, "İlkbahar yaz sezonu her zaman heyecanlı olur. Tüm yarışseverlere hayırlı olsun. Kazasız belasız bir sezon olmasını temenni ediyorum. Her zaman yeni bir umut, yeni bir heyecan oluyor. Yarışseverler de havanın güzel olmasıyla teveccüh gösteriyorlar, ilerleyen günlerde daha da fazla teveccüh göstereceklerini düşünüyorum" dedi.

SÜLEYMAN AKDI: KAZASIZ, BELASIZ YARIŞLAR OLMASINI İSTİYORUM

Kazasız bir sezon dileyen Türk yarışçılığının gelmiş geçmiş en büyük jokeylerinden 'İmparator' lakaplı Süleyman Akdı da, "Bugün bizim atçılığımızın bayramı. Sezonun ilk yarışı güzel oldu. Bütün atların ayakları düz bassın. Kazasız belasız yarışlar olmasını istiyorum. İnşallah bu sezon çok güzel yarışlar nasip etsin. Covid-19'dan da kurtulmuş olalım. Çünkü bizim atçılığımızı bayağı geri götürdü. İnşallah bundan sonra olmaz. Yarışseverler olmadan bu işin tadı yok. Yarışsever bu işi güzelleştiriyor. Jokey de daha motive olur. Yarışseverler bizim her şeyimiz" şeklinde konuştu.

TJK YÖNETİM KURULU ÜYESİ GÜLNUR GÜLERCE: SEZONUMUZUN AÇILIŞINI KUTLUYORUZ.

İlkbahar - yaz yarış sezonunun başlamasından dolayı heyecanlı olduklarını dile getiren Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, "Bugün ilkbahar-yaz sezonumuzun açılışını kutluyoruz. Tüm atlarımıza başarılar diliyorum. 26 Haziran 2022 Pazar günü Gazi Koşusu'nu pandemi sonrası tüm yarışseverlerle birlikte burada izlemeye davet ediyorum" diye konuştu.

SPOR Veliefendi Hipodromu\'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SPOR Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement