Ata Botanik Park'ın sonbahar renkleri büyülüyor (2) - Son Dakika
Kültür Sanat

Ata Botanik Park'ın sonbahar renkleri büyülüyor (2)

Erzurum'da yapay gölet, hayvanat bahçesi ve özellikle sonbahar aylarında farklı renk tonlarını içinde barındıran Ata Botanik Park, dünyaevine giren çiftlerin yanı sıra özel anlarını ölümsüzleştirmek isteyenleri güzellikleriyle büyülüyor.

22.10.2020 11:09  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da yapay gölet, hayvanat bahçesi ve özellikle sonbahar aylarında farklı renk tonlarını içinde barındıran Ata Botanik Park, dünyaevine giren çiftlerin yanı sıra özel anlarını ölümsüzleştirmek isteyenleri güzellikleriyle büyülüyor.

Yakutiye ilçesindeki Atatürk Üniversitesine ait olan parkta, farklı familyalardan ağaç, çalı ve çiçek olmak üzere 150 bitki çeşidi yer alıyor.

Yapay gölet, ahşap, köprü, pergola, kamelya, hayvanat bahçesi ve taşlı yollardan oluşturulan botanik park, 2006 yılında 350 dönüm arazi üzerine kuruldu.

Her geçen gün insanların daha çok ilgisini çekmeyi başaran park, özellikle kış ve sonbahar aylarında akın akın gelen ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

Sonbahar aylarında sarı, kırmızı, mor ve yeşil ile renk cümbüşüne dönen ağaçlarıyla doğaya ayrı renk katan park, hafta sonu tatilini fırsat bilenlere sonbaharın renkleri içinde manzara izleme olanağı sağlıyor.

Parkın rengarenk doğası ve güzelliklerini değerlendirmek isteyen ziyaretçilerin yanı sıra düğün fotoğrafçıları da "doğal stüdyo" olarak kullandıkları yüzlerce alanda çiftlerin en mutlu anlarını ölümsüzleştiriyor.

"Burası adeta bulunmaz bir cennet"

Düğün hazırlığı kapsamında dış çekim için Ata Botanik Park'ı tercih eden Alperen Tedik, AA muhabirine, doğal bir alanda fotoğraf çektirmek için parka geldiklerini söyledi.

Fotoğraflarını arka fondaki tabiatla çektirmek istediklerini belirten Tedik, " Doğu Anadolu'da böyle bir yeri bu bulmak çok nadir. Burası tabiatı ve fotoğraf çekiminde özellikle gelinlerin tercihi. Biz de fotoğraflardaki anlarımızı ölümsüzleştirmek için buradayız. Burası adeta bulunmaz bir cennet." dedi.

Tedik, parkta sonbaharın ayrı güzelliğine şahitlik ettiklerini ifade ederek, "Her ay olduğu gibi sonbaharda da ayrı bir güzellik var. Kışa hazırlık yapıyoruz ama şansımızla sonbaharın güzelliklerini yaşıyoruz. Gelecek olanlara tavsiye ediyorum. Çoğu yerde olmayan bitki çeşitleri, renk tonlamaları ve yapay havuzlar bunlar her yerde bulunacak şeyler değil. Bu konuda biz çok şanslıyız." diye konuştu.

"Sonbaharda gerçekten renk cümbüşü var"

Ailesiyle gezmeye gelenlerden İbrahim Turgut da daha önce parkı kış aylarında gezdiğini, sonbaharda ise ilk defa geldiğini anlattı.

Parkın görülmeye değer yerlerden bir tanesi olduğuna işaret eden Turgut, şöyle konuştu:

"Bu mevsimde buraya ilk defa geldik. Çevresi, ve peyzajıyla gerçekten ilimize değer katan görülmeye değer bir yer. Çocuklarınızla hafta sonu gelip burayı ziyaret etmelisiniz çünkü sonbaharda gerçekten renk cümbüşü var. Küçük hayvanat bahçesi çocuklar için çok eğlenceli. Fotoğraf içinde ayrı ayrı mekanlar var. Burada her şey düşünülmüş."

Turgut, farklı tonlarda renklerin başka bir güzellik kattığın ifade ederek, "Burada yeşilin bir çok tonunu görme imkanımız var. Botanik Park'taki ağaçların sarısı, yeşili çok güzel ve gelin ile damatların fotoğraf çekimi için çok uygun bir yer. Çok çeşit bitki ağaçları var ve hepsi birbirine uygun şekilde dizayn edilmiş. Böyle bir parkın ilimizde olması keyif verici." dedi.

Ata Botanik Park\'ın sonbahar renkleri büyülüyor (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ata Botanik Park'ın sonbahar renkleri büyülüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti
    18:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in Heykelini Dikti

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'taki manolya ağacının altına Zeki Müren'in heykelini dikti. Başkan Tunç Soyer, Zeki Müren'in İzmir ile güçlü bir bağa sahip olduğunu belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor
    17:17 Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji ürünlerini ekrana taşıyan 'Oyunbozan' belgeseli 'Gökbey' bölümüyle izleyiciyle buluşuyor

    TRT Belgesel'de yayınlanan 'Oyunbozan' belgeselinin dördüncü bölümü olan 'Gökbey', Türk Silahlı Kuvvetleri'nin genel maksat helikopteri olan 'Gökbey'in üretim sürecini ve testlerini anlatıyor. Belgeselde, helikopterin çift motorlu ve tek motorlu test süreçleri grafikler, animasyonlar ve görüntüler eşliğinde izlenebilecek.


Advertisement