Ataköy'e Yarımada Geliyor! - Son Dakika
Ekonomi

Ataköy'e Yarımada Geliyor!

Ataköy sahilindeki yapılaşmalar neredeyse bitti. Sıra denize geldi. Hafriyat kamyonları ile doldurulan alana kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.

02.06.2015 07:22  Güncelleme: 07:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataköy sahil şeridindeki tüm parseller inşaat ile doldurulunca sıra denize geldi. Gemilerle taşınan hafriyat kamyonları ile deniz 140 bin metrekare (140 dönüm) doldurularak yeni inşaat alanı ortaya çıkarılıyor. Bu yeni alana konferans, kongre merkezleri ile restoran ve gazinolar inşa edilecek.

KARADA İNŞAAT YAPILACAK ALAN KALMADI, SIRA DENİZE GELDİ

Ataköy sahildeki yapılaşmalar neredeyse bitti. Galeria Alışveriş Merkezi'nden başlayarak Hava Harp Okulu'na kadar olan sahil şeridi Baruthane'nin bulunduğu parsel hariç tamamen yüksek katlı binalarla doldu. Artık karada inşaat yapılabilecek 1 metrekare boşluk bile bırakılmadı. Şimdi sıra denize geldi. 'Mega Yat Limanı' adı altında başlatılan yeni projede Ataköy sahilde tam 140 dönüm yani 140 bin metrekare deniz doldurularak yeni yapılaşma alanı oluşturuluyor. Buna mendirek ve yat limanın olduğu bölüm dahil değil.

10 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kısacası deniz 10 futbol sahası büyüklüğünde yeni bir kara oluşturacak. Yeni doldurulan alanla birlikte denizin 600 metre daha uzaklaşacağı görülüyor.

DOLGU ALANA 5 KATLI BİNA

Ataköy Turizm Kompleksi olarak bilinen alan içinde Galleria Alışveriş Merkezi, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Ataköy Marina Hotel, Ataköy Marina ve Ataköy Marina Park yer alıyor. Bunun ön tarafına da deniz doldurularak büyük bir kurvaziyer gemilerin de yanaşabileceği Mega Yat limanı yapılacak. 1/1000 Ölçekli uygulama planları yapıldı, hali hazırda deniz dolgusu sürüyor. Trafiğin yoğun olduğu bu bölgede hafriyat kamyonları gemilerle taşınıyor. 140 bin metrekarelik yeni doldurulacak alanda 3 katlı ticaret ve eğlence merkezi, 2 katlı lokanta ve gazino, 2 katlı kongre merkezi, 5 katlı yönetim ofisi, 5 katlı tekne satış ofisi, 724 ve 320 araçlık açık otopark ve ayrıca 5 ayrı yerde 32 araçlık açık otopark, tekne onarım ofisleri, yüzme havuzları yer alacak.

RUHSAT BAŞVURUSU YOK

Kıyı kenar çizgisi sınırına kadar yani bugün Galeria, Dünya Göz Hastanesi, Sheraton otellerinin bulunduğu alanlara ise 70 metre yüksekliğinde yaklaşık 22 katlı otel, çok katlı otopark ve ticaret merkezi, AVM, 22 katlı 3 ayrı apart otel, kafe ve lokantalar inşa edilecek. Ataköy sahilde inşa edilen yeni yapıların tamamı apart otel olarak ruhsat almıştı.

Ancak hepsi konut olarak satışları yapıldı. 23.11.2011 yılı uygulama vaziyet plan değişikliğine göre 564 ada 142,137, 144 ve 131 sayılı parsellerde (Galeria – Dünya Göz Hastanesi'nin olduğu araziler) yükseklik 70 metreyi geçmeyecek. Yat limanı yani denize dolgu yapılan 14 hektar büyüklüğündeki yeni alanda ise yükseklik 15.50 olarak belirlendi. Ancak bu dolgu alanında ofis ve yönetim binalarının 5 katlı gösterilmesi ise kafa karıştırıyor. Bakırköy Belediyesi kendilerine şu ana kadar ruhsat başvurusu olmadığını, vaziyet planlarına göre doldurulacak alanın 14 hektar büyüklüğünde görüldüğünü belirttiler. Hali hazırdaki çalışmaların ise mendirekler için bir dolgu olduğunun kendilerine bildirildiği kaydedildi.

ARAZİNİN SAHİBİ TOKİ

Ataköy Turizm Kompleksi, halen Türkiye denizcilik sektörünün önde gelen isimlerinden Şadan Kalkavan, Fuat Miras, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan tarafından kurulan Dati-Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat A.Ş. tarafından yönetiliyor. Üst kullanım hakkı Dati Holding'de olan arazinin sahibi ise TOKİ. Daha önce TOKİ ve Dati Holding arazi için ihaleye çıkmış ancak katılan olmadığı için ihale iptal edilmişti. İhaleyle sadece Mubarek Mansimov'un sahibi olduğu Palmali Grubu ile Ferit Şahenk'in Doğuş Grubu temsilcilerinin ilgilendiği, Fettah Tamince'nin de HaliçPort'u almadan önce limana ilgi gösterdiği ancak daha sonra vazgeçtiği ileri sürüldü. Şimdi ise DATİ Holding'in liman inşaatına başladığı belirtiliyor. (Kaynak: Ömer Erbil/Radikal)

Ataköy\'e Yarımada Geliyor!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ataköy'e Yarımada Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • cxc: ye kurkum ye !!! 7 1 Yanıtla
  • Vatan yahut silistre: Yiyin efendiler yiyin,aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin bir lokma bir hırka ile geldiniz, mücahittiniz müteahhit oldunuz,mağdur dunuz mağrur, kibirli yukarıdan bakan her şey benim sayemde oldu diyen oldunuz.Sultan Süleymana kalmadı sizede kalmayacak çok yakında bu film bitiyor. 4 1 Yanıtla
  • eren: yapılan herşey güzeldir denizden uzaklaşacak ev sahipleri hoplar ben alacammayagıma göre hepsini dolurun güzel olur 2 1 Yanıtla
  • Politika Haftası: O deniz varya birgün kendinden alınanı misli ile geri almasını bilir unutmayın bunu çakallar. 2 0 Yanıtla
  • 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi
    12:10 9 günlük tatilde Antalya'nın antik liman ve kentlerine yoğun ilgi

    Türkiye turizminin önemli merkezlerinden Antalya'da Ramazan Bayramı'nda her şey dahil oteller dolup taşarken, çevresinde bulunan antik kentlere de yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya'nın antik limanlarından Olympos, Phaselis, Aspendos ve Side ise yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. 9 günlük tatilde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği antik kentler, doğa ve tarihi bir arada barındırdığı güzelliklerle turistleri cezbetmeye devam ediyor.

  • Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
    12:09 Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği 2023 Yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

    Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Gaziantep'in halı sektörünün lokomotifi olduklarını belirterek, sektörün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek yeni başarı öyküleri yazması gerektiğini söyledi. Genel kurulda, 2023 yılı yönetim kurulu ve denetim çalışma raporu oy birliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılı Türkiye geneli halı sektörü ihracatı içerisindeki payı yüzde 67,3 oldu. Halı ihracatının en fazla yapıldığı ülke ise Birleşik Devletler oldu.

  • TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor
    12:04 TSKB, deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek oluyor

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), deprem bölgesindeki firmaların yeşil dönüşümüne destek olmak amacıyla kaynak anlaşmalarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Banka, deprem bölgelerindeki yeniden yapılanma çalışmalarını yerinde inceleyerek iş insanlarıyla temaslarda bulunuyor. TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda iyileşebilmesi için çalışmaların kapsamını her geçen gün büyüttüklerini belirterek, depremden etkilenen illerin kalkınması ve bölge ekonomisinin dayanıklı hale getirilmesi için tüm faaliyet kollarıyla çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

  • Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı
    12:00 Türkiye'nin Hamsi İhracatı Yüzde 33 Arttı

    Türkiye'nin hamsi ihracatı bu sezon yüzde 33 artışla 9 milyon 477 bin 178 dolara ulaştı. İhracat miktarı ise yüzde 101 artışla 2 bin 745 ton olarak gerçekleşti. Hamsiye en çok talep ise Belçika, Fransa ve Almanya'dan geldi.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı
    11:36 Ücretli Çalışan Sayısı Şubat Ayında Arttı

    TÜİK'in açıkladığı verilere göre, şubat döneminde ücretli çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 4,1 artış gösterdi. Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı ise aylık olarak yüzde 0,6 arttı.

  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.


Advertisement