Atakum Belediyesi ve DOÇAK, Doğa Bilimleri Köyü'nde Dünya Çevre Günü'nü kutladı - Son Dakika
Güncel

Atakum Belediyesi ve DOÇAK, Doğa Bilimleri Köyü'nde Dünya Çevre Günü'nü kutladı

Atakum Belediyesi ve DOÇAK, Doğa Bilimleri Köyü\'nde Dünya Çevre Günü\'nü kutladı

Atakum Belediyesi ile Doğanın Çocukları Akademisi Derneği'nin (DOÇAK) iş birliğinde faaliyet gösteren Doğa Bilimleri Köyü'nde, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' bir dizi etkinlikle kutlandı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, etkinlikte yaptığı konuşmada, doğayı korumanın önemine vurgu yaparak, öğrencilerin doğayla iç içe bilim, sanat ve spor dersleri aldığı Doğa Bilimleri Köyü'nü örnek gösterdi. Etkinlikte doğa yürüyüşü, atölye çalışmaları, seramik atölyesi ve kermes gibi etkinlikler düzenlendi.

05.06.2023 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi ile Doğanın Çocukları Akademisi Derneği'nin (DOÇAK) iş birliğinde faaliyet gösteren Doğa Bilimleri Köyü'nde, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' bir dizi etkinlikle kutlandı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Ata tohumlarının bu coğrafyada yeşermesini ve ona dönmesini istiyoruz. İnsan, ancak çevreyle bütün biçimde varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilir" dedi.

Atakum Belediyesi ile DOÇAK, atıl durumdayken Doğa Bilimleri Köyü'ne dönüştürdüğü eğitim alanında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bilim, sanat ve spor derslerinin doğayla iç içe işlendiği Doğa Bilimleri Köyü'nde Dünya Çevre Günü de özel bir programla kutlandı.

Programın ilk etkinliği olan doğa yürüyüşüne, Başkan Deveci, DOÇAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cevat Nisbet, Büyükoyumca Mahallesi Muhtarı Fatma Yiğit, akademinin eğitmenleri, öğrenciler ve Büyükoyumca Mahallesi sakinleri katıldı. Yürüyüş kafilesi, Büyükoyumca Mahallesi Dede Efendi Bulvarı'nı yürüyerek kat ederken meyve, sebze ve ağaç tohumlarından oluşan topları toprakla buluşturdu.

Etkinlik, doğa yürüyüşün ardından Doğa Bilimleri Köyü'nde devam etti. Öğrencilerin atölye çalışmalarında yetiştirdiği salatalık, kabak fideleri ile sukulent çiçekleri de katılımcılardan ilgi gördü. Programda Başkan Deveci, öğrencilerin kilden yaptıkları çalışmaların yer aldığı seramik atölyesini açtı. Öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak şekillendirdikleri eserler, ziyaretçilerin beğenisini topladı. Öğrencilerin ve velilerin hazırladığı yemeklerin yer aldığı kermes de katılımcılardan tam not aldı.

Doğayı koruma konusunda yapılan her çalışmanın son derece önemli olduğunu belirten Başkan Deveci, "Doğa Bilimleri Akademisi'nin çok sayıda atölyesi var. Öğrenciler matematikten fiziğe bilimi, sanatı doğayla iç içe öğreniyor. Bugün, Dünya Çevre Günü. Çevre Günü'nde, daha önce olduğu gibi, öğrenciler ve çevre halkı ile duyarlılık ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Ata tohumlarının bu coğrafyada yeşermesini ve ona dönmesini istiyoruz. İnsan, ancak çevreyle bütün biçimde varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilir" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atakum Belediyesi ve DOÇAK, Doğa Bilimleri Köyü'nde Dünya Çevre Günü'nü kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu
    22:13 Tokat'ta meydana gelen depremde Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında hasar oluştu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Cami'nin dışında bulunan mermer bloklarda hasar meydana geldi. Şarkışla Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, depremin ilçede hissedildiği ancak herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Cami yapısında herhangi bir hasar oluşmadığı ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmesi gerektiği ifade edildi.

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.


Advertisement