Atakum Emek Parkı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Atakum Emek Parkı'nın Temeli Atıldı

Atakum Emek Parkı\'nın Temeli Atıldı

Atakum Belediyesi tarafından 6 dönüm üzerine kurulacak olan Emek Parkı'nın temeli törenle atıldı.

25.05.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi tarafından 6 dönüm üzerine kurulacak olan Emek Parkı'nın temeli törenle atıldı.

Samsun Atakum ilçesinde 6 dönüm üzerine Atakum Belediyesi tarafından kurulacak olan Emek Parkı'nın temel atma törenine Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, eski CHP Samsun Milletvekili Suat Binici ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni öncesi saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılışta, "O Ses Türkiye" yarışmasında Samsun'u temsil ederek ünlü olan Cansu Çebi, mini bir konser verdi.

Törende bir konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum Belediyesi'nin gece-gündüz canla başla çalıştığını söyledi. İlçede 80 civarında park yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Metin Burma, "Siz destek verdiniz, siz güvendiniz, biz sizin bu güveninizi boşa çıkarmama adına gece-gündüz canla başla çalışmaktayız. Bugünlerde bütün birimlerimiz hareket halindedir. Atakum'a bir güzellik daha kazandırmak için buradayız. Emek Parkı diye adını verdiğimiz bu parkta, özelliği olan parktan öte bir tesistir. 6 dönüm üstünde bir alana park yapacağız. Hemen onun bitişiğinde 8 dönümlük alanı da okul alanı olarak aldık, tapusu bizde şimdi. Bu tapuyu da Milli Eğitim'e vereceğiz. Hem de bir kuruş almadan vereceğiz. Ancak gerçekten değeri çok fazla olan burayı belki de başkaları böyle değerlendirmezdi. Burası çok değerli bir yer, bizim de çok paraya ihtiyacımız var ama Atakum'un geleceği paradan, puldan, her şeyden önemliydi. Milli Eğitim için aldığımız okulun yerini bundan 9 yıl evvel 9 milyon liraya devlet alamadı, biz aldık. Şimdi bunu devlete vereceğiz. Yalnız bir şartımız var. Bir tören yapın, ben size bu törende bu tapuyu vereyim. Tören yapmaya çağırdıklarında tapu elimde gidip tapuyu vereceğim" diye konuştu.

Emek Parkı hakkında bilgi veren Burma şöyle devam etti: "Hanımefendiler için el sanatları noktasında bugünden itibaren çok sergiler açılacak. Burada, hanımefendilerin el güzel sanatları sergilenecek. Eskiden, çok uzun zamandan beri böyle bir hayalim vardı. 'Hanımefendiler için el sanatlarını, el ürünlerini, pazarlayacakları sürekli bir pazar olabilecek bir yer yapmalıyım, bir sektör oluşmalıdır' diye düşünüyordum. Allah'a şükürler olsun, bugüne nasip oldu. Onun temelini atıyoruz. 2 bin m2 kapalı alanı olacak. Müzikli fıskiyesinden tut, çok güzel mekanları var, çok beğeni kazanacağından, çok işe yarayacağından ve Atakum'a yakışacağından çok eminim."

Konuşmanın ardından Emek Parkı'nın temeli Belediye Başkanı Metin Burma'nın butona basmasıyla atıldı. Sonrasında inşaat sahasının önünde dua edilip büyükbaş hayvan kurban edildi ve vatandaşlara etli pilav dağıtıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum Emek Parkı'nın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement