Ataol Behramoğlu, 'Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri' Kitabını Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Ataol Behramoğlu, 'Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri' Kitabını Tanıtacak

Ataol Behramoğlu, \'Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri\' Kitabını Tanıtacak

Ataol Behramoğlu’nun kaleme aldığı ‘Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri’ şiir kitabının tanıtımı Foça’da yapılacak.

06.09.2016 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataol Behramoğlu'nun kaleme aldığı 'Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri' şiir kitabının tanıtımı Foça'da yapılacak.

Toplumcu gerçekçi şiir ilkeleri ile şiirini yeni biçim ve tema arayışlarıyla besleyen ve bir süredir yaz aylarını Foça'da geçiren Ataol Behramoğlu, Foça için yazdığı şiirleri bir kitapta topladı.

Çeviri, edebiyat ve kültür üzerine yazdıkları ve antoloji çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışında dikkat çeken Usta Şair Ataol Behramoğlu, 'Foça Dörtlükleri'nin bütün dizelerinde duyumsanan bir yaşama sevinci atmosferinde, duygu, gözlem ve renk algımızı genişletip derinleştiriyor.

Ege'nin en güzel ilçelerinden biri olan Foça'yı şiirleri ile anlatan Ataol Behramoğlu'na ise desenleri ile Sali Turan eşlik ediyor.

Foça'nın dörtlükleri

Görsel sanatların büyüleyici dünyasını 'Foça Dörtlükleri' ile buluşturan Sali Turan, kitapta görsel bir şölen sunuyor. Behramoğlu Foça'yı şu dizelerle de anlatıyor: "Beş Kapılar, Foça'nın bekçisi Beş kapılar, Önünden zümrüt bir derya akıyor, Gözünü dört açmak yetmemiş ona, Denize beş gözle bakıyor."

7 Eylül 2016 Çarşamba Günü saat 21.00'da, Foça Beş Kapılar Kalesi'nde düzenlenecek olan 'Foça Dörtlükleri' kitabının tanıtım gecesini sunumunu Gülsen Tuncer yapacak. Burçe Armağan ve Namık Kuyumcu'nun hazırladığı 'Ataol Behramoğlu 50'nci Yıl' belgesel gösteriminin ardından Erhan Doğan ve Düş Gezginleri sahne alacak. Ataol Behramoğlu'nun şarkılarını Haluk Çetin'in yorumlarıyla dinleyecek olan Foçalılar, geceye katılan konuklardan da yine usta şairin dizelerini dinleme fırsatı bulacaklar.

Usta Şair Ataol Behramoğlu'nun kaleme aldığı 'Özlem ve Yaz Foça Dörtlükleri' şiir kitabının tanıtım gecesine ayrıca Gülsin Onay (devlet sanatçısı), Uğur Dündar, Yılmaz Özdil, Dilek Türker, Sali Turan, Bilgin Gökberk ve Cenap Tezel de onur konuğu olarak katılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ataol Behramoğlu, 'Özlem ve Yaz, Foça Dörtlükleri' Kitabını Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement