Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor - Son Dakika
Güncel

Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor

- Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor Ataşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom iş birliğiyle bir etkinlik düzenledi.

02.04.2022 10:26  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor

İSTANBUL - Ataşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom iş birliğiyle bir etkinlik düzenledi. Bu özel günde bir araya gelen Ataşehirli çocuklar, etkinliğe yoğun ilgi göstererek topladıkları e-atıklarla otizmli kardeşlerinin eğitim hayatına destek oldu.

Ataşehir Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'ne dikkat çekmek için CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği ve Exitcom iş birliğiyle Metropol İstanbul AVM'de bir etkinlik düzenledi. Ataşehir Belediyesi de "Otizmin Farkındayız Geri Dönüşümle Yanınızdayız" isimli projesiyle otizmli çocukların eğitim hayatına 4 yıldır katkı sağlamaya devam etmekte. Etkinliğe, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğu Kartal, CarrefourSA Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Melis Karatay katılım sağladı.

Otizmli çocukların daha iyi bir eğitime kavuşabilmesi için düzenlenen etkinlikte Ataşehirli çocuklar, topladıkları elektrikli ve elektronik eşyalarla hem geri dönüşüme hem de otizmli çocukların eğitimlerine destek oldu. Çevresel ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla elektronik atık toplama özelinde çalışan "Köstebek" ekibi etkinlikte çocuklar için yarışmalar düzenledi.

"Bu projede amaç elektronik atıklara dikkat çekmek"

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğu Kartal, "2018 yılında "Otizmin Farkındayız, Geri Dönüşümle Yanındayız" sloganıyla başlattığımız projede bugün itibariyle dört yıl oldu. Bu projede amaç elektronik atıklara dikkat çekmekti. Elektronik atıkların aslında genel anlamda baktığınızda pek çöpe atıldığını görmüyoruz. Ağırlıklı olarak hurdacılara veriliyor. Ancak bu elektronik atıklar tehlikeli bir takım maddeler ve gazları içeriyor. Hurdacı atıkların lazım olan plastiğini, metalini, camını alıyor fakat geri kalan tehlikeli atıklar da maalesef atmosfere yayılıyor. Yani hem çevre hem insan sağlığıyla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Dolayısıyla biz bunları daha sağlıklı bir şekilde toplayıp lisanslı firmalara veriyoruz, ama bunu yaparken de şöyle bir şey olsun istedik. Çocukları bir sosyal sorumluluk projesiyle yani Ataşehir halkını bir sosyal sorumluluk projesiyle birleştirelim istedik. Bu çerçevede AGİD, CarrefourSA, Exitcom ve Tohum Otizm Vakfıyla yollarımız kesişti. Buradan elde ettiğimiz gelirle, yani toplanan bu elektronik atıklardan elde edilen gelirle bunu Tohum Otizm Vakfına bağışlıyoruz ve çocukların otizmli çocukların eğitimine bir katkı sunmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

CarrefourSA Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Melis Karatay, "Dört senedir bu projemizi devam ettiriyoruz. Buradaki amacımız da toplanan elektronik atıklardan elde edilen geliri otizmli çocuklarımızın eğitimine aktarmak. Projede tek başımıza değil iş ortaklarımızla birlikteyiz. Amacımız bu projeyi daha çok büyütmek ve şu an için on altı mağazamızda aktif olarak devam ediyor projemiz. Burada bizim için önemli konu müşterilerimizin projeye dahil olması. Onların getirdiği elektronik atıklardan sağlanan gelirler ile otizmli çocuklarımıza destek oluyoruz. Dört senede şu ana kadar 10 tona yakın elektronik atık toplamış olduk. Daha da artmasını ümit ediyoruz" dedi.

Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ataşehir Belediyesi destekleri ile otizmli çocuklara umut oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement