Ataşehir Belediyesi'nin ders ve etüt desteğiyle 220 aday üniversiteye yerleşti - Son Dakika
Güncel

Ataşehir Belediyesi'nin ders ve etüt desteğiyle 220 aday üniversiteye yerleşti

Ataşehir Belediyesi\'nin ders ve etüt desteğiyle 220 aday üniversiteye yerleşti

Ataşehir Belediyesi'nin öğrencilere sağladığı eğitim çalışmaları kapsamında, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ders ve etüt desteği alan öğrencilerin yüzde 86'sı üniversiteye girme hakkı kazandı.

23.08.2019 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir Belediyesi'nin öğrencilere sağladığı eğitim çalışmaları kapsamında, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için ders ve etüt desteği alan öğrencilerin yüzde 86'sı üniversiteye girme hakkı kazandı.

Ataşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda üniversitede okuma hayali olan herkese, sınava hazırlık ve tercih aşamasında ücretsiz destek sağladı.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na ders ve etüt desteğiyle hazırlanan adaylar, çalışmalarını Ataşehir Ferhatpaşa Gençlik Merkezi ve Neşet Ertaş Kültürevi'nde sürdürdü.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde üniversiteye hazırlık ders destek hizmeti alan 256 öğrencinin 220'si üniversiteyi kazandı.

Adaylardan; 37'si Mühendislik, 8'i Mimarlık, 10'u Uluslararası İlişkiler, 15'i Güzel Sanatlar-Tasarım, 18'i Fen- Edebiyat, 42'si İktisat-İşletme-Ekonomi, 2'si Hukuk, 1'i Eczacılık, 5'i Kamu Yönetimi, 3'ü İletişim, 6'sı Beden Eğitimi-Spor, 1'i Eğitim, 72'si de Sağlık Bilimleri-Hizmetleri bölümlerini kazandı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mühendislikten mimarlığa, tıptan hukuka kadar birçok dalda üniversite kazanan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Ataşehir Belediyesi'nin hazırladığı ders ve etüt desteği programına 2019- 2020 Eğitim - Öğretim döneminde de öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Üniversite sınavına bu programla hazırlanacak yüzlerce öğrenci için de dersler başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ataşehir Belediyesi'nin ders ve etüt desteğiyle 220 aday üniversiteye yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elbise dolabından hırsız çıktı
    20:34 Elbise dolabından hırsız çıktı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde hakkında 5 yıl hapis cezası bulunan bir şahıs, jandarmanın aramasında elbise dolabının içindeki gizli bölmeden çıktı. İkamette yapılan detaylı inceleme sonucunda elbise dolabının gizli bölmesi tespit edildi ve şahıs burada yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.


Advertisement