Ataşehir'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, "Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz" - Son Dakika
3.Sayfa

Ataşehir'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, "Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz"

Ataşehir'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, "Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz"İSTANBUL Savaş nedeni ile Ukrayna'ya gidemeyen tırlar Ataşehir Erenköy Gümrük Müdürlüğü önünde kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

13.05.2022 10:10  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, "Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz"

İSTANBUL Savaş nedeni ile Ukrayna'ya gidemeyen tırlar Ataşehir Erenköy Gümrük Müdürlüğü önünde kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Yaklaşık 10 gündür kuyrukta bekleyen tır sürücüleri kontaklarını kapattı. Sürücüler, adeta çile haline dönüşen tır kuyrukları için yetkililerden yardım istedi. Erenköy Gümrük Müdürlüğü önüne kadar uzayan tır kuyruğu havadan görüntülendi.

Ataşehir İnönü Mahallesi Kayışdağıyolu Caddesi'nde bulunan, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne kadar uzanan yoğunluk nedeniyle kilometrelerce tır kuyruğu oluştu. Edinilen bilgiye göre, Ukrayna'ya giden gemilerin savaş nedeniyle durması üzerine tırlar gümrük ambarlarından çıkamadı. Ambarda kalan tırlar nedeniyle içeri giremeyen ve yol üzerinde 10 gündür kontak kapatan tırlar uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı tır şoförleri yoğun trafikte ilerlemek isterken kimisi de kontak kapattı.

Vatandaşlar duruma isyan etti

Tır sürücülerinin oluşturduğu kuyruklar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Günlerdir devam eden yoğunluk sebebiyle vatandaşlar isyan etti. Ambulans, minibüs ve otomobil sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekerken yoğunluk oluşan noktalara polis ekipleri sevk edilerek trafik akışı sağlanmaya çalışıldı. Tır şoförleri Erenköy Gümrüğü'nde oluşan sorunun çözümüne ilişkin yetkililerden yardım istedi.

"Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde bir gümrüğe giremiyoruz"

Tır şoförü Emre Taşdel, "Normalde dün bitti işim. Ama burada kuyruk var gitme dediler. Ama Avrupa'ya çalıştığımız için düzenli çalışmamız gerekiyor. Bu rezillik. Daha ne kadar bekleyeceğiz belli değil. Avrupa'da bunlar sorun. Bir orada bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde bir gümrüğe giremiyoruz" dedi.

"Güzergah değiştirmek zorunda kalıyoruz"

Trafik yoğunluğunun günlerdir sürdüğünü belirten minibüs şoförü Özgür Duran, "Günlerdir buradan geçiş yaparken sıkıntı yaşıyoruz. Polis ekipleri de günlerdir burada trafik problemini çözmeye çalışıyorlar. Yeri geliyor güzergah değiştirmek zorunda kalıyoruz. Durakta otobüs, minibüs bekleyen yolcularda mağdur oluyor" diye konuştu.

"Günlerdir bu sorunu yaşıyoruz"

Trafikte ilerlemekte güçlük çeken araç sürücülerinden Abdullah Ergöz, "Günlerdir burada bu sorunu yaşıyoruz. Aşağı yolda normalde ehliyet sınavları yapılırdı. Yoğunluktan dolayı onlarda iptal edildi. Bu problemi her gün yaşamaya devam ediyoruz. Ne zaman düzelecek bilemiyoruz" dedi.

Öte yandan Erenköy Gümrük Müdürlüğü önünde kilometrelerce uzanan tır kuyruğu havadan görüntülendi.

Ataşehir\'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, "Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ataşehir'de yolu kilitleyen tır trafiği 10 gündür devam ediyor, 'Bir ülkeden bir ülkeye bir günde gidiyoruz, ama burada bir günde gümrüğe giremiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement