ATATÜRK BÜSTÜNE SARILAN 3 ÇOCUĞA, ANITKABİR GEZİSİ MÜJDESİ - Son Dakika
Güncel

ATATÜRK BÜSTÜNE SARILAN 3 ÇOCUĞA, ANITKABİR GEZİSİ MÜJDESİ

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde okul bahçesindeki Atatürk büstünü öpüp sarılan Miraç Eren (8), Özgün Uzan (13) ve Hüseyin Uzun'un Anıtkabir hayali gerçek oluyor.

17.07.2021 13:59  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde okul bahçesindeki Atatürk büstünü öpüp sarılan Miraç Eren (8), Özgün Uzan (13) ve Hüseyin Uzun'un Anıtkabir hayali gerçek oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, 3 arkadaşı Anıtkabir'e götürecekleri müjdesini verdi.

Edremit ilçesinde 14 Temmuz günü Akçay Zehra Baysal Anaokulu'nun pencere sinekliklerine zarar verildiğini fark edilmesinin ardından kamera kayıtları incelenmeye alındı. Görüntülerde 3 arkadaşın Atatürk'e olan sevgi gösterileri ortaya çıktı. Çocukların sırayla Atatürk büstünün yanaklarını okşayıp, öperek, sarıldığı görüldü.

Görüntülerin Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından yayınlanmasının ardından, Miraç Eren, Özgün Uzan ve Hüseyin Uzun'a ulaşıldı. 3 arkadaş DHA'ya yaptıkları açıklamada, Atatürk'ü çok sevdiklerini ve Anıtkabir'i hiç görmediklerini belirtti. Edremit ilçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, Akçay Zehra Baysal Anaokulu Müdür Ezgi Tüzün ile birlikte Miraç Eren, Özgün Uzan ve Hüseyin Uzun ile buluştu. Özbek, öğrencilere Anıtkabir'i ziyaret etme teklifinde bulundu. Anıtkabir'i ziyaret edecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen çocuklar, büyük bir heyecan ile Ankara'ya gidecekleri günü beklediklerini ifade etti.

'ÖNCE KORKTUK, SONRA MUTLU OLDUK'

Başka okulda okuduklarını, oyun oynamak için Akçay Zehra Baysal Anaokulu'na girdiklerini söyleyen öğrenciler, "Okul Müdürü Ezgi Tüzün, kendilerini ilk aradığında ise, 'Acaba bir şey mi yaptık? diye korktuk. Ondan sonra iyi bir şey olduğunu öğrendik. Anıtkabir'e hiç gitmedik. Görmeyi çok isteriz. Öğretmenimiz, durumu söyleyince, mutlu olduk? diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, Edremit'in bu tarz güzel haberlerle gündeme gelmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu olayı ilk duyduğumuz zaman Edremit Kaymakamımız Sayın Turgay Ünsal Bey ile paylaştık. Kendisi de bizim gibi tekrar tekrar görüntüleri izledi, duygu dolu anları paylaştık. Öğrencilerimiz başka okulda okudukları için, kendilerine ulaşıldığında ilk başta tedirgin olmuşlar. 'Bir hata mı yaptık' diye. Aslında ülkenin gündemine oturan, duygu dolu bir atmosfere neden oldular. Kendilerini tebrik ediyorum. Sizleri Allah nasip ederse, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Ata'mızın manevi hatıratını görmek üzere, Anıtkabir gezisi ile ödüllendirmek istiyorum. Bende gelmeyi çok istiyorum. Ben öğretmenlik hayatımda hep öğrencilerime şunu söylemişimdir. Bizim gerçekten iki tane Mustafa'mız var. Bir tanesi Kainatın Efendisi Hz Muhammed Mustafa, diğeri ise Cumhuriyetimizin banisi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk. İnşallah biz Edremit olarak çocuklarımızı, bu iki yüce değerin öğretileriyle yetiştirebilirsek, ne mutlu bize."

Yakup Özbek, Akçay Zehra Baysal Anaokulu Müdürü Ezgi Tüzün'e yakma tekniğiyle yapılmış, Atatürk portresi hediye etti.

ATATÜRK BÜSTÜNE SARILAN 3 ÇOCUĞA, ANITKABİR GEZİSİ MÜJDESİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ATATÜRK BÜSTÜNE SARILAN 3 ÇOCUĞA, ANITKABİR GEZİSİ MÜJDESİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement