Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısına ilişkin Arap liderlerin taziye mesajları devam ediyor.

30.06.2016 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısına ilişkin Arap liderlerin taziye mesajları devam ediyor.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan terör saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağılığı diledi.

Cezayir'in, Türkiye hükümeti ve halkının yanı sıra hain saldırıda masum vatandaşlarını kaybeden diğer ülkelerle dayanışma içinde olduğu ifade edilen açıklamada, dini ve ulusal hiçbir değerle bağdaşmayan bu olguyla mücadelenin, uluslararası toplum için de zorunlu hale geldiği kaydedildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına dayandırdığı haberinde, sivilleri hedef alan, ne insani değerler ne de semavi dinlerin inançlarıyla uyumlu olan terör saldırısı kınanarak, şiddet ve terörle mücadelede kardeş Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, uluslararası topluma, tüm ülkelerin istikrar ve güvenliğini tehdit eden bu tehlikeli felaket karşısında birlik içerisinde bir tavır sergilemek için daha fazla işbirliği ve koordinasyon çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a taziye telgrafı gönderen Lübnan'daki Müstakbel Partisi Grup Başkanvekili ve eski başbakan Fuad Sinyora da Türkiye'nin de Lübnan gibi terör saldırısına maruz kaldığına dikkati çekerek, "Türkiye ve Lübnan'daki itidal sahibi güçlerin omuz omuza vererek işlenen bu suçların arka planındakilerle mücadele etmesi gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Lübnan'daki Hizbullah ise yayımladığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınayarak, terörün bölge, din gözetmeksizin herkesi hedef aldığına işaret etti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, düşmanca ve korkakça düzenlenen terör saldırısı şiddetle kınandı.

Ürdün Kralı 2'inci Abdullah ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği telgraf ile taziye dileklerini iletirken, Ürdün hükümeti sözcüsü Muhammed el-Mumani ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Ürdün'deki siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisi havalimanındaki terör saldırısını kınadı.

Irak Cumhurbaşkanı Faud Masum da Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Masum'un Erdoğan'a gönderdiği telgrafta, "Şahsım ve Irak hükümeti adına siz, dost Türk halkı ve Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derinden başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Bu menfur terör suçunu şiddetle kınıyoruz." diyen Masum, söz konusu saldırının tüm din, insan ve uluslararası normlara aykırı olduğunu ifade ederek, Irak halkının Türkiye halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu bildirdi ve yaralılara acil şifalar diledi.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise düzenlediği basın açıklamasında söz konusu saldırıyı şiddetle kınadı.

Etiyopya Hükümet İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, "Etiyopya tüm ahlaki, insani, dini değerlerle çelişen, masum insanları hedef alan terör saldırısını şiddetle kınıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Etiyopya'nın Türk hükümeti ve halkının yanında olduğu belirtildi.

Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi, yaptığı yazılı açıklamada, Türk halkı ve olayda yaşamını yitirinlerin ailelerine en içten taziyelerini ilettiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement