Canan Kaftancıoğlu ve CHP'liler Atatürk havalimanında polis barikatının arkasında: Geldikleri gibi gidecekler! - Son Dakika
Güncel

Canan Kaftancıoğlu ve CHP'liler Atatürk havalimanında polis barikatının arkasında: Geldikleri gibi gidecekler!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'lilerle birlikte yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Kaftancıoğlu "Yasa dışı ve hukuksuzca buraya iş makinasını sokanlardan hesap soracağız" dedi.

17.05.2022 11:39  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin "Kamu görevlisine alenen hakaret etme", "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak" ve "Cumhurbaşkanına alenen hakaret etme" suçlarından 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onadığı ve siyasi yasak getirdiği CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün akşam sosyal medya hesabından dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

VATANDAŞLARI ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇAĞIRDI

Millet Bahçesi yapılması için yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı önünde bir buluşma gerçekleştirileceğini aktaran Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "Yarın saat:11.00'de Atatürk Havalimanına gidiyoruz. Atatürk'e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz. Vatandaşın Atatürk Havalimanı çığlığı: Felaket… İsraf… Rezalet…"

KALABALIK HEYET POLİSLE KARŞI KARŞIYA GELDİ

Kaftancıoğlu, dediği saatte CHP heyeti ile birlikte havalimanında hazır bulundu. Polisin kontrol noktası kurarak açıklama yapılması için Hazerfen Camii önünü işaret ettiği öğrenildi.

Canan Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, Atatürk Havalimanı'nda! Polis girişlere izin vermedi, ortalık bir anda karıştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal, kendilerine engel olmak isteyen polis müdürleriyle tartıştı. Polisler havalimanı girişlerini bariyerlerle kapattı, bölgede polis helikopteri ve drone uçuruldu.

Canan Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, Atatürk Havalimanı'nda! Polis girişlere izin vermedi, ortalık bir anda karıştı

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Havalimanına gelen Kaftancıoğlu ise burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Atatürk Havalimanı önünde açıklama yaparak, havalimanını katlederek çetelerin nasıl ihanet içinde olduğunu gösterecek ve makinelerin bulunduğu yerde açıklama yapacaktım. Ama ülkemizde mağdurları korumak yerine suçluları koruyan anlayış olduğu için makinelerin pisti nasıl yerle bir ettiğinin görülmesini istemediler. Suçluluğun telaşı içindeler.

Atatürk Havalimanı, 1912 yılında asgari amaçlarla ilk defa uçakların inmesiyle hizmete girmiştir. 1953'te de inşaatının tamamlanmasıyla birlikte uluslararası uçuşa açılmıştır. İhtiyaç oldu ek pistler yapıldı, bu devam etti. Sonra kargo terminali açıldı. 1998 yılında, artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarışma ile bir terminal binası yapımına başlandı, sonrasında olanları biliyoruz. 2000'de yeni binanın açılmasından sonra 2002'de metro yapıldı, 2019 yılında da tarifeli yolcu trafiğine kapatıldı. Pandemide sahra hastanesi açıldı. Onlarca yer varken bir pistin yarısı katledildi.

Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi. İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum.

Havalimanlarının ülkelerin stratejik değerleri olduğunu biliyoruz. Havalimanlarının mutlaka korunması gerektiğini de biliyoruz. Bir havalimanı elden çıkarılırsa geri dönüşü oldukça zor. Pistleri kırılmadan muhafaza edilen yüzlerce havalimanı var dünyada. En yakın örneği Yunanistan'da… İki havalimanı da muhafaza ediliyor.

İstanbul Havalimanının Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeni teknik nedenlerden kaynaklı değil. İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği biliniyor. İstanbul Havalimanının sadece yüzde 50'si inşa edilmiş durumda. İstanbuldaki havalimanlarının kapasitesine baktığınızda, Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda 65 milyon yolcu taşıyordu. Sabiha şu anda 35 bin yolcu taşıyor. İstanbul Havalimanının mevcut kapasitesi 90 milyon. Şu andaki halleri ile birlikte bu 3 havalimanının mevcut kapasitesi 220 milyon iken, yapımını tamamlamak için yüzde 50'yi tamamlamak için ekstradan 250 milyar Euro'luk yeni yatırımın gereksizliği ortada."

'BUNUN KORKUSUNU YAŞADIKLARI İÇİN BİR AN ÖNCE SUUDİ VE KATARLI ORTAKLARINA SATMAK İSTİYORLAR'

Suçluluğun telaşı içindeler dedim ya, saraydakiler ve bir avuç şürekası… Gideceklerini gördüler, gitmeden önce 5'li çete eliyle vatandaşın cebinden çaldıkları çalacakları bir kör kuruşu aktarmak için yapıyorlar.

Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde biz haksız hukuksuz yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş fazlaya yapıldıysa alacağız demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi alırız diyorlar. Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanını kapatmalısınız diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar'a ve Suudi Arabistan'a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanını kapatıyorlar. Millet Bahçesi yapacağız diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar.

'HESAP SORACAĞIZ'

Atatürk Havalimanının dönüştürülmesi projesi 2019'da duyurulmuştu. İhale 29 Nisan 2022'de yapılmış. TOKİ'nin yürüttüğü ihaleye 6 inşaat şirketi dahil edilmiş. En uygun teklif yapı ve yapı firmasından gelmiş… Bu olanlara dair ne etapta bir ihale duyurusu, ne bu firmanın ihaleyi aldığına dair bilgi, ne belediyelerden süreçlere dair yapılması gereken izinler yapılmış… Bunlar yapılmadan önce iş makineleri arkanızda gördüğünüz havalimanına girdirilmiş ve yıkımı pistlerden başlatılıyor. CHP olarak 84 milyonla ve 16 milyon İstanbullu ile birlikte TC'nin kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanını ne yaparlarsa yapsınlar… Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi getirenlerden hesap soracağız.

'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER!'

Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesinde ne demişti? 'İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler…' Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!

Canan Kaftancıoğlu ve CHP heyeti, Atatürk Havalimanı'nda! Polis girişlere izin vermedi, ortalık bir anda karıştı

KILIÇDAROĞLU 'BUNUN ADI VATANA İHANETTİR' DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu işte yer almış herkese son bir lafım olsun: Bu iş "Talimat aldım, mecburdum. diyeceğiniz bir iş değildir, bunun adı vatana ihanettir. Siz de sorumlu olacaksınız. Bu işte bir damla mürekkebi olan herkes vatan hainidir. O makinelerin müteahhidi; sana ise özel ilgi göstereceğiz! Bu milletin maddi manevi ne kadar değeri varsa sattılar. Şimdi de en değerli varlıklarımızdan birini dozerlerle yok ediyorlar. Peki bu işe neden alelacele giriştiler?" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN KURUM: MESELE ÇEVRE MESELESİ DEĞİL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise Atatürk Havalimanı'na Millet Bahçesi projesi ve tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum bir pistin acil durumlar için açık kalacağını vurgulayarak "Atatürk Havalimanı'na yapacağımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi projemize devam edeceğiz. Hiçbir şekilde konut ve ticarete açmaksızın vatandaşlara açacağız. Açık ve net söylemek gerekirse burada mesele çevre meselesi değildir. Gezi Parkı'nda mesele çevre meselesi değilse burada milyonlarca ağacın kesilmesine muhalefet nasıl tepki gösteriyor anlamış değiliz." ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu ve CHP\'liler Atatürk havalimanında polis barikatının arkasında: Geldikleri gibi gidecekler!

Son Dakika Güncel Canan Kaftancıoğlu ve CHP'liler Atatürk havalimanında polis barikatının arkasında: Geldikleri gibi gidecekler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yavuz Özbudak: Chp varken düşman aramaya gerek yok. Chp karşı çıkıyorsa mutlaka yapılmalı, Chp destekliyorsa kesinlikle yapılmamalı, kısaca chp'nin dediğinin tersi yapılırsa ülkenin hayrına olur. 48 17 Yanıtla
  • İsimsiz : Vayy be ağaç dikilmesi için sökülecek olan asfaltın sökülmesine karşı olan enteresan çevreciler.... 49 5 Yanıtla
  • Murat Ercan: Ya sizin karakterinizdir önce şiddetle, hışımla karşı çıkar sonra en fazla siz faydalanmak istersiniz.Geçmişte yüzlerce örneği hala canlılığını koruyor. Sadece kafanızı geriye döndürün yeterlidir.Tabi gözlerinizi ve izanınızı kapatmadan!.. 32 11 Yanıtla
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement