Atatürk Havalimanında Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanında Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor

Atatürk Havalimanında Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor

Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından Atatürk Havalimanında başlayan yoğunluk devam ediyor.

27.08.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatilinin başlamasının ardından Atatürk Havalimanında başlayan yoğunluk devam ediyor. Bayram tatilini yurt içi ve yurt dışında geçiren vatandaşlar havalimanında yoğunluk oluşturuyor. Bayram tatilinin başlaması nedeniyle yaşanan yoğunluğa hacı adayları da eklenince Atatürk Havalimanı, tarihinin en yoğun günlerini yaşıyor. Atatürk Havalimanında beklenen yoğunluk nedeniyle yolcuların mağdur olmaması için DHMİ yetkilileri tüm önlemleri alırken, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yolcuların uçaklarını kaçırmaması için tüm pasaport bankolarını açık tutuyor. Tatilcilere hac yolcuları da eklenince Atatürk Havalimanı girişlerinde ve check-in kontuarlarında yoğunluk yaşandı.

Tatilin başladığı cuma günü 202 bin yolcu Atatürk Havalimanını kullanırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından açıklanan verilere göre, dün 212 bin 272 yolcu sayısına ulaşıldığı açıklandı. DHMİ resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumartesi günü İstanbul Atatürk Havalimanından 212 bin 272 yolcuya hizmet verildi. Bin 440 uçak trafiği gerçekleşti. Cumartesi günü Antalya Havalimanında 154 bin 626 yolcuya hizmet verilirken, 900 uçak trafiği gerçekleşti. Aynı gün Dalaman Havalimanında 23 bin 680 yolcuya hizmet verildi, 88 uçuş trafiği gerçekleşti.

Yolcular havalimanlarında yoğunluk olduğunu ve uzun bir süre check-in kontuarlarında sıra beklemek zorunda kaldıklarını söylediler. Bayram tatili için Almanya'dan geldiğini söyleyen Recep Acar ise "Stutgart'tan geldim. Bayram tatili için annemin babamın yanına gidiyorum. Buradan Antalya'ya uçup oradan Afyon'a geçeceğim. Ben 40 günlüğüne geldim. Havalimanında çok yoğun hele dış hatlar çok kalabalık" dedi.

(Tuncer Cengiz/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanında Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement