Atatürk Hayranı Adaydan İsrail Rahatsız - Son Dakika
Dünya

Atatürk Hayranı Adaydan İsrail Rahatsız

Pentagon'un başına geçmeye aday Atatürk hayranı Chuck Hagel'in önündeki en büyük engel İsrail.

27.02.2013 01:41  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı'nın başına geçmesi beklenen Chuck Hagel, Türkiye'ye yakın ve Atatürk hayranı.

Senato'dan onay alan Obama'nın adayı Chuck Hagel'a, savunma bakanlığı yolu açıldı. Türkiye'ye yakın bir isim olan Hagel, Atatürk hayranlığıyla da biliniyor.

ABD Senatosu, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Savunma Bakanlığı koltuğuna aday gösterilen Chuck Hagel'in adaylığını onayladı.

Senato'da yapılan oylamada Hagel'in ABD'nin yeni Savunma Bakanı olması, 41'e karşı 58 oyla kabul edildi.

Oylamada 4 Cumhuriyetçi Senatör Thad Cochran, Dick Shelby, Mike Johanns ve Rand Paul, Demokratlara katılarak Hagel lehine oy kullandı.

Hagel, bugün yemin ederek görevi Leon Panetta'dan resmen devralacak.

ATATÜRK HAYRANI

66 yaşındaki Hagel, Türkiye'ye sıcak bakan bir isim. Her fırsatta Türkiye'nin Amerika için stratejik önemine vurgu yapan Hagel, aynı zamanda bir Atatürk hayranı.

Atatürk'ün 20'inci yüzyılın en değerli liderlerinden biri olduğunu söyleyen Hagel, Atatürk'ün hayatının Amerika'daki okullarda ders kitaplarına alınması taraftarı.

Ermeni soykırımı iddiaları konusunda da Türkiye'nin duruşuna yakın bir tavır sergileyen Hagel, 1915 olaylarının tarihçilere bırakılması gerektiği görüşünde.

İSRAİL MEMNUN DEĞİL

İsrail lobisinin Hagel'e karşı olduğu biliniyor. Bunun tek nedeni Hagel'in İran'a askeri müdaheleye itiraz etmesi değil... Hagel bir keresinde senatör olarak görevinin İsrail lobisinden emir almak değil ABD çıkarlarını ilerletmek olduğunu söylemişti.

İkinci İntifada başladığında İsrail'i detekleyen mektubu imzalamayan 4 senatörden biriydi. NYT gazetesine göre İsrail'de bazı çevreler Obama'nın Hagel'i aday göstermesini arasının açık olduğu Benjamin Netanyahu'dan "intikam" olarak yorumluyor.

Atatürk Hayranı Adaydan İsrail Rahatsız
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Atatürk Hayranı Adaydan İsrail Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement