Atatürk İle Vahdettin Arasındaki Sır - Son Dakika
Güncel

Atatürk İle Vahdettin Arasındaki Sır

Atatürk İle Vahdettin Arasındaki Sır

Amasya protokolünün gizlenen maddesine dikkat çeken Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24.04.2013 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Amasya protokolünün gizlenen maddesine dikkat çekti. Armağan, Mustafa Kemal'in Erzurum kongresinde yaptığı ancak sonradan sansürlenen sözlerini açıkladı.

Kanal A'da Siyaset Masası programında Bedrettin Uğur'a konuşan Armağan; Amasya protokolünün gizlenen maddesini ve Mustafa Kemal'in Erzurum kongresinde yaptığı ancak sonradan sansürlenen sözlerini açıkladı.

Armağan, Amasya protokolünün gizlenen maddesinde Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yapılıyor ve Kürtlerin kendini geliştirmesinin önünün açılması kaleme alınıyor. Ancak bu madde yıllarca saklandı." dedi.

Mustafa Kemal ile Padişah Vahdettin arasındaki sırra dikkat çeken Armağan, "Erzurum kongresinin açılış konuşmasında Mustafa Kemal, ''padişah ile aralarında sırlar bulunduğunu ve bunu zaferden sonra açıklayacağını'' söylüyor. Bu nutukta bulunmuyor Genelkurmay'ın kasasından çıkan belgelerde var. Mustafa Kemal ile Sultan Vahdettin arasındaki telgraflardaki kelimeler değiştirilmiş. Mustafa Kemal, telgrafta milli mücadeleye padişahın kendisini gönderdiğini söylüyor. Vahdettin yurtdışına çıktıktan sonra ilk açıklamasında Mustafa Kemal'i kendisinin Anadolu'ya mücadele için gönderdiğini vurguluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Atatürk İle Vahdettin Arasındaki Sır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement