Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencileri Yeni Okullarına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencileri Yeni Okullarına Kavuştu

Andırın ilçesinde uzun yıllar tek katlı ve 8 derslikli bir okulda eğitim öğretim veren Andırın Atatürk İlköğretim okulu, modern bir okul binasına kavuştu.

03.10.2011 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın ilçesinde uzun yıllar tek katlı ve 8 derslikli bir okulda eğitim öğretim veren Andırın Atatürk İlköğretim okulu, modern bir okul binasına kavuştu.

Okul binasının eski ve yetersiz olması nedeniyle yıkılarak yerine 4 katlı ve 18 derslikli tam donanımlı modern bir okul binası yapılan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri artık daha rahat bir ortamda eğitim öğretim görecek.

2011-2012 eğitim öğretim dönemine merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda geçici bir süre eğitime başlayan Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri düzenlenen törenle yeni okullarına kavuştular.

Okulun açılışı dolayısı ile düzenlenen törende konuşan, Andırın Kaymakamı Kürşat Özdemir, şöyle konuştu:

"Değerli öğretmen arkadaşlar, kıymetli daire Amirlerimiz, misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. İlçeden ayrılacak olamam nedeniyle bu güzel okulun açılışının bu güne rastlaması da bizim için ayrı mutluluk verici bir olay oldu. Atatürk İlköğretim Okulu Kahramanmaraş'ta herkes tarafından bilinmeye başlanan bir okul, her yerde de övgüyle bahsettiğimiz bir okul.

Andırın'ımızdın da en gözde ve güzide okullarından biri. Bildiğiniz gibi Atatürk İlköğretim Okulu geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş'ın genelindeki 350'yi aşkın İlköğretim okulları arasında birinciliği yakalamış, birincilik başarısın göstermiş bir okulumuz. Tarihi de çok eski zamanlara dayanıyor. Çok kıymetli insanlar yetiştirmiş, fakat binası çok elverişli şartlara sahip değildi. Zamanın şartlarına göre yapılmış, sobalı, sınıfları küçük belki eğitim öğretime çok uygun bir okul değildi. Fakat öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz yine bu zor şartlar altında o birincilik getiren çalışmayı gösterebildiler. Yani fiziki şartlara çok da fazla aldırmadan Kahramanmaraş'ın genelinde birinci oldular."

Yeni okul binasının eğitim öğretime başlaması nedeniyle, açılış kurdelesi Kaymakam Kürşad Özdemir ve eşi Zübeyde Özdemir, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Onur Alcal, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve iş adamı İdris Tezcan tarafından hayırlı uğurlu olsun dilekleri ile kesildi.

Açılış törenine katılan protokol ve davetliler, açılış sonrasında sınıfları gezdiler.

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencileri Yeni Okullarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement