Atatürk Ölüm Yıldönümünde Darende'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Ölüm Yıldönümünde Darende'de Anıldı

Atatürk Ölüm Yıldönümünde Darende\'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yıldönümünde Malatya'nın Darende ilçesinde anıldı.
Darende Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye...

10.11.2013 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Malatya'nın Darende ilçesinde anıldı.

Darende Hükümet Konağı önündeki törende Kaymakam Bünyamin Kuş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hacı Güneşli ve Belediye Başkanvekili Yaşar Çalık tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Askerler tarafından Atatürk Anıtı yanında meşale yakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Törene, ilçedeki yöneticiler ve siyasi parti başkanları ile sivil toplum örgütü yöneticilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Darende'deki anma töreni Mehmet İzzet Paşa Ortaokulunda devam etti. Burada günün anlamına ilişkin konuşmayı yapan Okul Müdürü Metin Demir, şunları söyledi: "Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Bugün, Büyük Atatürk'ün yolundan giden bizlere düşen görev de yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır. Bunun için, 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz. Atatürk'e saygının gereğinin bu olduğuna, onun manevi huzuruna ancak bu şekilde başımız dik alnımız açık olarak çıkabileceğimiz inancında olmalıyız. Atamızın en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne her yönü ile sahip çıkacağımıza söz vererek onu bu ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Atatürk ile ilgili slayt gösterisi, öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatı, Atatürk'ten son mektup, Atatürk'e göre Atatürk, Mustafa Kemal'e giden yol, Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata'ya cevabı okunurken, Atatürk'ün oratoryosu ve sevdiği şarkıları seslendirdiler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Ölüm Yıldönümünde Darende'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement