Atatürk ölümünün 82. yılında Gaziantep'te anıldı - Son Dakika
Yaşam

Atatürk ölümünün 82. yılında Gaziantep'te anıldı

Atatürk ölümünün 82. yılında Gaziantep\'te anıldı

Gaziantep ve ilçelerinde de Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde anıldı.

10.11.2020 13:35  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep ve ilçelerinde de Atatürk ölümünün 82. yıl dönümünde anıldı.

10 Kasım 1938 günü saat 09: 05'de Dolmabahçe Sarayında hayata gözlerini yuman Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Gaziantep'te ve ilçelerde düzenlenen törenlerle anıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören saat 09.05'de siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, 5.'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, diğer protokol üyeleri ile askeri, adli ve idari erkan temsilcileri katıldı.

Araban ilçesi Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören ise Araban ilçesi Kaymakamı Abdulhamit Mutlu ile Araban ilçesi Belediye Başkanı Hasan Doğru'nun Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören saat 09.05'de çalan siren eşliğinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'inci yıldönümünde saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Törene, Araban Kaymakamı Abdulhamit Mutlu, Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İslahiye ve Yavuzeli ilçesinde de düzenlenen törenle Atatürk, ölümünün 82 yıldönümünde anıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Atatürk ölümünün 82. yılında Gaziantep'te anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement