Atatürk Parkındaki Havuza Yıkım Kararı Çıkması Halkın Tepkisine Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Atatürk Parkındaki Havuza Yıkım Kararı Çıkması Halkın Tepkisine Neden Oldu

Atatürk Parkındaki Havuza Yıkım Kararı Çıkması Halkın Tepkisine Neden Oldu

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde Taraşçı Mahallesi'nde belde statüsündeki dönemde yapılan Atatürk Parkı'ndaki şelale şeklindeki havuz, başka birisinin arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı alınması, mahalle halkının tepkisine neden oldu.

18.12.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Seydişehir İlçesi'nde Taraşçı Mahallesi'nde belde statüsündeki dönemde yapılan Atatürk Parkı'ndaki şelale şeklindeki havuz, başka birisinin arazisi üzerine yapıldığı gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı alınması, mahalle halkının tepkisine neden oldu. Yıkım için gelen işçiler ile mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginliği jandarma müdahale ederek engelledi.

Taraşçı Mahallesi'ne belde statüsünde iken 2011 yılında dönemin CHP'li belediye Başkanı Yasin Şahin tarafından belde meydanına Atatürk Parkı yapıldı. Parka oturma gurupları konulurken, bir bölümüne de şelale şeklinde akan havuz yapıldı. Belde sakinlerinden olan ve yurt dışında yaşayan Mehmet Ali Koçak ise 2 katlı evinin yaklaşık 10 metre ilerisine yapılan parkın içerisindeki havuzun kendi arazisi üzerine yapıldığını iddia ederek bu bölümün yıkılması için mahkemeye müracaat etti. Seydişehir Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonrası Taraşçı Mahallesi'ndeki park arazisinin Mehmet Ali Koçak'a ait olan bölümdeki şelale şeklinde akan havuzun yıkılmasına karar verildi. Mahalle halkı, bugün yıkım kararını uygulamak için mahalleye gelen işçilere tepki gösterdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, öfkeli kalabalığı sakinleştirip bir kahvehanede mahkeme kararı hakkında bilgi verdi. Mahalleli ise havuzun yıkılmamasında ısrarlı olduklarını belirtti. İşçiler ise yıkımı gerçekleştirmeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Parkındaki Havuza Yıkım Kararı Çıkması Halkın Tepkisine Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement