Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda yarışmalar, konserler ve gezilerle dolu dolu bir programla kutlanacak.

12.05.2018 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda yarışmalar, konserler ve gezilerle dolu dolu bir programla kutlanacak. Organizasyonlara birbirinden ünlü sanatçılar da katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde kutlanacak Gençlik Haftası kapsamında 13 Mayıs Pazar günü Ankara'da Gençler Arası Tiyatro Yarışması Türkiye Finali gerçekleştirilecek. Bakanlık Konferans Salonu'nda yapılacak yarışmada grup finallerinde en yüksek ilk 5 puanı alan ekiplerden; Afyonkarahisar, Gaziantep, Erzurum, Karabük ve Manisa illeri "Vatan Sevgisi" temasında hazırladıkları eserleriyle performans sergileyecek. Gençlerin Türkiye Finalindeki performanslarını aralarında Şoray Uzun'un da olduğu alanında uzman isimler değerlendirecek.

Gençlik Haftası kapsamında 14 Mayıs Pazartesi günü ise Gençler Arası Türk Müziği Yarışması'nın finalleri düzenlenecek. Ankara'da Bakanlık Konferans Salonu'nda yapılacak Türkiye Finalinde gençlerin performansını ünlü ses sanatçıları; Yusuf Güney, Oğuzhan Koç ve Fettah Can değerlendirecek.

Bakan Bak, 15 Mayıs'ta gençlerle Anıtkabir'i ziyaret edecek

Gençlik Haftası kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın başkanlığında bakanlık çalışanları ile 81 ilden ve KKTC'den gelen temsilci gençlerin katılacağı Anıtkabir ziyareti ise 15 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Resmi törenin ardından Bakan Bak, biri bayan biri erkek olmak üzere 81 il ile KKTC, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Azerbaycan'dan toplam 174 temsilci genci, bakanlıkta kabul edecek. 15 Mayıs'ta ayrıca, "Gençlerden Geleceğe Mektup Yarışması" ödül töreni ile Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması ve Gençler Arası Bilgi Yarışması finalleri yapılacak. Nurullah Genç'in aralarında olduğu birbirinden ünlü isimlerin jüri üyeliği yapacağı yarışmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Bakan Bak takdim edecek.

19 Mayıs'ta ilk tören Anıtkabir'de yapılacak

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Cumartesi günü Anıtkabir'de düzenlenecek. Bakan Bak başkanlığında, 81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşacak heyet Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak. Törene, vatandaşlar da katılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım 81 ilden gelecek temsilci gençleri kabul edecek.

81 ilden gelen gençler İstanbul, Bursa ve Çanakkale'yi ziyaret edecek

Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde kutlanacak Gençlik Haftası kapsamında, 81 ilden ve KKTC'den seçilen temsilci gençler, 9-14 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Bursa ve Çanakkale'yi ziyaret edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement