Atatürk'ün Davetiyle Almanya'dan Türkiye'ye Kaçan Prof. Eduard Zuckmayer, Konserle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Davetiyle Almanya'dan Türkiye'ye Kaçan Prof. Eduard Zuckmayer, Konserle Anıldı

Atatürk\'ün Davetiyle Almanya\'dan Türkiye\'ye Kaçan Prof. Eduard Zuckmayer, Konserle Anıldı

ANKARA'nın Çankaya Belediyesi, Almanya Federal Cumhuriyeti ve Goethe Enstitüsü ortak programıyla Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet Döneminin İlk Yıllarında Ankara ve Çankaya'da Yabancı Bilim İnsanlarının İzleri' konulu etkinlikte 1936 yılında Nazi Almanyası'ndan kaçarak Mustafa...

02.11.2018 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'nın Çankaya Belediyesi, Almanya Federal Cumhuriyeti ve Goethe Enstitüsü ortak programıyla Yılmaz Güney Sahnesi'nde düzenlenen 'Cumhuriyet Döneminin İlk Yıllarında Ankara ve Çankaya'da Yabancı Bilim İnsanlarının İzleri' konulu etkinlikte 1936 yılında Nazi Almanyası'ndan kaçarak Mustafa Kemal Atatürk'ün davetiyle Türkiye'ye gelen Prof. Eduard Zuckmayer anıldı. Etkinliğe Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann'ın eşi Marion Erdmann, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Zuckmayer'in öğrencileri katıldı.

'MÜZİK KALPLERİ AÇAR'

Taşdelen, anma törenindeki konuşmasında, İstiklal Marşı'na Almanca sözler yazan, 'Dostluğun Bir Sevgisi' isimli Alman çocuk şarkısını Türkçe sözlerle yeniden düzenleyen, modern cumhuriyetin kültür ve sanat politikalarının inşa edildiği döneme katkılar sunan Zuckmayer'i saygıyla andığını söyledi. Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann'ın eşi Marion Erdmann da Zuckmayer'in "Müzik kalpleri açar, kültürleri birleştirir" sözleriyle izleyicilere seslendi.

KENDİ BESTELERİYLE ANILDI

Zuckmayer'in hem öğrencisi hem de meslektaşı olan Prof. Ali Uçan'ın anılarını paylaştığı programda, Zuckmayer beste ve düzenlemelerinden oluşan eserler Prof. Mustafa Apaydın yönetimindeki Türkiye Polifonik Korolar Derneği'nin konseri ile devam etti. Konserde Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann'ın eşi Marion Erdmann da sahneye çıkarak Zuckmayer'in bestelerini seslendirdi. Zuckmayer'in Cebeci Asri Mezarlığındaki kabri de ziyaret edildi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Davetiyle Almanya'dan Türkiye'ye Kaçan Prof. Eduard Zuckmayer, Konserle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement