Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlık mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde milletçe saygı ve özlemle andıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği etrafında kenetlenen kahraman milletin, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini parçalamakla kalmadığını aktaran Sekmen, mesajında şunlara yer verdi:

"Kahraman milletimizle yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiştir. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk'ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma konusunda hedeflerine azim ve kararlılıkla yürümektedir. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement