Atatürk'ün Edirne'ye Gelişinin Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Edirne'ye Gelişinin Yıl Dönümüne Doğru

Atatürk\'ün Edirne\'ye Gelişinin Yıl Dönümüne Doğru

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

20.12.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, Atatürk'ün kente gelişinin yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Edirne için 21 Aralık tarihinin bir kıvanç günü olduğunu dile getiren Bircan, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, binbaşı olarak 1911'de ve albay olarak 1916'da Edirne'ye gelişlerinden sonra, 21 Aralık 1930'da bu kez kurduğu cumhuriyetin cumhurbaşkanı olarak Edirnemize gelmiş ve 4 gece kalmıştır. Edirne sokakları dolup taşmıştır. Edirneliler Atatürk'ü 'Safa geldin Ulu Gazi' pankartları ile coşku içinde karşılamıştır. Osmanlı'ya da başkentlik yapmış, bağımsızlığın ve özgürlüğün değerini en iyi bilen Edirneliler, Türk ulusunun hak ettiği tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş bir sosyal hukuk devletini kuran Atatürk'e şükran ve minnetini göstermiştir. Edirnelilerin bu şükran ve minneti, Atasına bağlılığı her geçen gün artmaktadır. Edirneliler Atasının ilke ve devrimlerinin en büyük savunucu olan olmaya devam etmektedir."

Edirne Baro Başkanı Yıldırım

Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım da Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında Edirne'de " Şeyh Bedrettin'in heykelinin dikilmesi" tartışmalarına değinen Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müridler ve meczuplar memleketi olamaz" sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bugün, Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 86. yıl dönümünü kutluyoruz. Atatürk, 21 Aralık 1930'da Edirne'ye geldiğinde Şeyh Bedrettin'in heykelinin dikilmesi hususunda herhangi bir emir buyurmamıştır. Atamızın izindeyiz. Edirne'de Şeyh Bedrettin heykeli istemiyoruz. Mezhepler, tarikatlar ve şeyhler arasında ayırım yapılmaya kalkılırsa her önüne gelen kendi şeyhinin heykelini dikmeye kalkar. Laik bir ülkede şeyh heykeli dikilemez. Şeyh heykeli dikmekte kamu yararı yoktur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Edirne'ye Gelişinin Yıl Dönümüne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement