Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83. yıl dönümü

- Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83. yıl dönümü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83'üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte kaldığı oda ziyaret edildi.

17.11.2020 12:17  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83. yıl dönümü

ELAZIĞ - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83'üncü yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte kaldığı oda ziyaret edildi.

Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83'üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak çelenk koyma töreni düzenlendi. Öğretmenevi önünde düzenlenen tören de Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş Atatürk anıta çelenk koydu. İki dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından protokol üyeleri Öğretmenevi içerisinde, Atatürk'ün öğretmenevinde konakladığı odayı ziyaret etti. İlgililerden bilgi alan Vali Erkaya Yırık ardından şeref defterini düşüncelerini yazarak okudu.

Şeref defterine yazdıklarını okuyan Vali Erkaya Yırık " Kurtuluş Savaşı'mızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi aziz Atatürk bugün ilimizi teşriflerinizin 83'üncü yıl dönümünde yine aynı heyecan ve aynı muhabbetle buradayız. Yurt sathında yaktığınız kurtuluş meşalesi ile başlayan bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet gibi cevherle taçlandırıp milletimize emanet ettiniz. Şanlı eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti açtığınız yolda bugün emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecektir. Bizler köklü bir tarih ve kadim bir medeniyetten süzülen Elazığ'ın evlatları olarak açtığınız aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda durmadan yürüyeceğimize ve mukaddes vatanın hangi köşesinde olursak olalım gösterdiğiniz hedefe azimle ulaşacağımıza manevi huzurlarınızda bir kez daha söz veriyoruz. Şereflendirdiğiniz bu mekanda sonsuz minnet ve şükran duygularıyla aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyoruz" dedi.

Törene Vali Yırık, Başkan Şerifoğulları, 8.Kolordu Komutanı Korgeneral Erbaş'ın yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Atatürk\'ün Elazığ\'a gelişinin 83. yıl dönümü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 83. yıl dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement