Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk\'ün Erzincan\'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

01.07.2014 13:06  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzincan'a gelişinin 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Ulu Önder Atatürk'ün Erzincan'a ilk teşriflerinin 95. yıl dönümü dolayısıyla sporcular, ellerindeki Türk bayrağıyla Emniyet Müdürlüğü Kavşağı'ndan belediye binası önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan ile Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Başkan Vekili Gökalp, törende, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum kongresine katılmak üzere Sivas'tan hareket edip Erzincan'a gelişinin 95. yıl dönümünü hep beraber yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal, Amasya Tamimi'ni yayınladıktan sonra, Erzurum kongresine katılmak üzere köyleri, kasabaları ziyaret ederek Refahiye'ye gelmiş, burada Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti temsilcisi Kadı Şevki Efendi'nin evinde misafir olmuş ve Erzincan insanının, kurtuluş mücadelesine ne kadar inandığını bizzat, yakinen görmüştür" diye konuştu.

"Ecdadımız tarih boyunca dünyaya hükmederek en büyük devletleri kurmuş, büyüklüğünü ve cihan adaletini medeniyetler tarihine altın harflerle yazmıştır" diyen Gökalp, şunları kaydetti:

"Maalesef bugün dünya ve tüm milletler bu adalete ve hamiliğe özlem duymaktadır. Bu mücadele yakın tarihinin en büyük mücadelesidir. Batılı tarihçiler ve devlet adamları, Birinci Dünya Savaşı'nda ve özellikle Kurtuluş Savaşı'nda kendilerine karşı vatanlarını savunarak gösterilen bu büyük mücadeleye, bu insanların sahip olduğu vatan aşkına ve bu milletin önderlerinin basiretine hayran kaldıklarını her defasında ifade etmekten kaçınmamışlardır."

Törene, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askerler ile öteki ilgililer de katıldı. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Erzincan'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement