Atatürk'ün Konakladığı Ev 'Kent Müzesi' Olacak - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Konakladığı Ev 'Kent Müzesi' Olacak

Atatürk\'ün Konakladığı Ev \'Kent Müzesi\' Olacak

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 8 Eylül 1922'de Atatürk'ün de konakladığı uzun yıllar askerlik şubesi olarak kullanılan tarihi bina, belediye tarafından 'Kent Müzesi'ne dönüştürülecek.

13.01.2014 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 8 Eylül 1922'de Atatürk'ün de konakladığı uzun yıllar askerlik şubesi olarak kullanılan tarihi bina, belediye tarafından 'Kent Müzesi'ne dönüştürülecek.

Geçen yıl tüm ilçelerde olduğu gibi Kemalpaşa Askerlik Şubesi de kapatıldı. Askerlik Şubesi'nin bodrumlu tek katlı, dört odalı binası Milli Savunma Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokolle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kullanımına geçti. İzmir düşman işgalinden kurtuluşu olan 9 Eylül 1922'den bir gece önce Atatürk'ün konakladığı ve halen eşyasıyla birlikte korunan bir odanın da bulunduğu ev, belediye tarafından 'Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için bir süre önce çalışma başlatıldı. Bina, CHP'li Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'nın girişimleri sonucu belediye kazandırıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de konaklaması nedeniyle yapının tarihi öneme sahip bir ev olduğunu belirten Belediye başkanı Rıdvan Karakayalı, "Binanın aslına uygun kullanılmasının daha iyi olyacağı düşüncesiyle girişimde bulunduk. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün de oluruyla geçen hafta protokol imzalayıp, tarihi yapının kullanım hakkını aldık. Yapı hem dışarıdan hem içeriden oldukça tahrip olmuş durumda. Atatürk'ün konakladığı oda ise iyi durumda. Askeri bir bölge içerinde bulunması sebebi ile fazla tahrip olmamış. Belediye olarak binanın aslına uygun restorasyonu yapılacak. Gerekli tadilatları yapılarak burayı bir 'Kent Müzesi' haline getireceğiz. Tarihi değeri çok önemli olan bu binayı böylece tüm vatandaşlarımız ziyaret edebilecek. Çalışmalarımızın bir yıl içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. Bu süre sonunda da burayı halkımızın hizmetine açacağız." dedi. - Kemalpaşaizmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Konakladığı Ev 'Kent Müzesi' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement