Atatürk'ün Manevi Kızı Adatepe'nin Vefatı - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Manevi Kızı Adatepe'nin Vefatı

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Adatepe'ye yeterli ilgi ve saygının gösterilmemesinin üzücü olduğunu bildirdi.

03.08.2012 11:55  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'ye yeterli ilgi ve saygının gösterilmemesinin düşündürücü ve üzücü olduğunu bildirdi.

Hamzaçebi, yaptığı yazılı açıklamada, trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Adatepe'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve başsağılığı dileklerini iletti. Atatürk'ün yaşamını paylaşın kişilerin Cumhuriyetin ve modern Türkiye'nin kuruluşunun simgeleri olduğunu vurgulayan Hamzaçebi, Adatepe'nin vefatının bu nedenle Türkiye'nin gündemine geldiğini kaydetti. Hamzaçebi, açıklamasında şunları ifade etti:

"Ancak, siyasi güç sahiplerinin yakınları vefat ettiğinde gazeteleri ilanlarla dolduranlar, (işadamları ve kamu kurumları) ne acıdır ki bu ilgiyi Ülkü Adatepe'den esirgemişlerdir. Tarihinden koparılmış, kendini birlikte tutan değerlere yabancılaşmış bir toplum hiçbirimizin özlemi olamaz.

Atamızın yaşamına tanıklık eden son değerimize yeterli ilgi ve saygının gösterilmemiş olması ayrıca son derece düşündürücü ve üzücüdür. Bu durumu milletimizin takdir ve değerlendirmesine sunuyorum."

Muhabir: Ali Eyvaz

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Manevi Kızı Adatepe'nin Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement