Atayurdu'nu Van Gölü Kıyısına Kurdular - Son Dakika
Güncel

Atayurdu'nu Van Gölü Kıyısına Kurdular

GELENEKSEL Türk Kültürü, Van Gölü kıyısında hayat buldu.

26.12.2018 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GELENEKSEL Türk Kültürü, Van Gölü kıyısında hayat buldu. Atayurt Projesi'yle göl kıyısına 8 otağ kurulurken, buraya tarihteki 16 büyük Türk devletinin bayrağı asıldı. Otağlarda konaklama yapacak kişiler, atlarla karşılanacak ve kültürel yemekler, okçuluk, at biniciliği, geleneksel kıyafetler ve oklar ile paintball gibi hizmetlerden yararlanabilecek.

Van'ın Muradiye İlçesi Kaymakamı Harun Yücel tarafından, geleneksel Türk kültürünü tanıtma ve yeni nesillere sevdirme adına, ilçenin Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi'nde Atayurt Projesi hayata geçirildi. Mavi ve yeşilin buluştuğu 50 dönüm arazi üzerine kurulan 8 otağ ile binicik, okçuluk faaliyetlerinin yapılacağı alana tarihteki 16 büyük Türk devletinin bayrağı asıldı. Kurulan 8 otağ; Kırgızıstan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, ortadaki büyük otağ ise Türkiye'yi simgeliyor. Her otağın yanında da nöbetçi kulesi ve otağlar arasında ocaklar bulunuyor. Otağda konaklamak için gelenler, yöresel kıyafetli kişiler tarafından atlarla, yöresel yemeklerle karşılanacak aynı zamanda at biniciliği, okçuluk, paintball gibi hizmetlerden yararlanabilecek, 2 bin yıl öncesine giderek nostalji yaşayabilecek. Bu kültürel tesislere gelenlerin sıkılmaya da vakti olmayacak. PROJE DÜNYADA BİR İLK

Projeyi hayata geçiren Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel, amaçlarının geleneksel kültürün gelecek nesillere aktarılması olduğunu söyledi. Yücel, "Öz kültürümüzü yeni nesillere sevdirme adına yaptığımız 'Atayurt' projemizi, Van Gölü kıyısına kurduk. Bu proje dünyada ilklere giriyor. İçinde otağlarımız, okçuluk, at binicik alanlarımız var. Burada çeşitli etkinliklerimiz olacak. Gelen konuklarımız geleneksel Türk mutfağını burada otağlarımızda tadabilecekler. Hayata geçirdiğimiz Atayurt projemiz atçılık, geleneksel okçuluk, otağ üretimi, keçecilik, el işçiliği ve diğer faliyetleriyle birlikte dunyada bir ilk olacak" dedi. BÖLGE TURİZİMİNE ÖNEMLİ KATKI

Kaymakam Yücel, projenin bölge için önemli turizm kazanımı olduğuna dikkat çekerek, "Bu projeyle birlikte burada önemli bir turizm potansiyeli oluşacak. Şu anda bile oldukça fazla ilgi görüyor. Tabi tam faaliyete geçtiğinde Van için önemli bir turizm kazanımı olacak. Şimdiden tur operatörleri bizi arıyorlar. Turistleri buraya getirmek istediklerini söylüyorlar" dedi.

FİLM SETİ ALANI GİBİ Film ve dizi yapımcılarını da bölgeye davet eden Kaymakam Yücel, "Burası kurulu bir set alanı. O yüzden film yapımcılarını da biz buraya bekliyoruz. Burası tarihi film ve dizi çekimlerine oldukça uygun. Kendilerine de buradan çağrıda bulunalım, Van Gölü kıyısında hazır kurulu bir alanda filmlerini dizilerini çekebilirler" diye konuştu. ATLARLA KARŞILANACAKLAR

Atayurt Projesi'nin Koordinatörü Kenan Aytaç ise, bu projede yer almaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Dünyada benzer bir projenin olmadığını belirten Aytaç, Atayurdu'na gelen konukları atlarla karşılayacaklarını söyledi. Aytaç, "7 Türk devletimizin bayrakları ile geçmişteki 16 Türk devletinin bayrakları alanda yer alıyor. Atayurt projemizin giriş kapısında yöresel tatlarla, ikramlarla konuklarımızı karşılayacağız. Daha sonra programlarımız başlayacak. Bunların içinde at biniciliği, okçuluk, yöresel müziklerimiz olacak. Yöresel kıyafetlerle fotoğraf çekimimiz olacak. Bu proje el işçiliği ve yaptığımız faaliyetle dünyada bir ilk. Bu nedenle de bu projede olmaktan çok gururluyuz. Projede Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Harun Yücel'in çok emeği var. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi. YAPIMCILARDAN TEKLİF GELİYOR

Henüz yeni tamamlanmasına rağmen kendilerine yoğun bir talebin geldiğini belirten Aytaç, Atayurdu'nu görmek için gelenlerin olduğunu söyledi. Aytaç, "Bunun dışında belgesel yapımcılarından, film yapımcılarında da teklifler var. Bunları değerlendireceğiz" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atayurdu'nu Van Gölü Kıyısına Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement