"Atayurt'tan Anayurda" İpekyolu Belgeseli Galası İstanbul'da Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

"Atayurt'tan Anayurda" İpekyolu Belgeseli Galası İstanbul'da Düzenlendi

"Atayurt\'tan Anayurda" İpekyolu Belgeseli Galası İstanbul\'da Düzenlendi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından Kalıcı Eserler Projesi kapsamında yaptırılan "ATAYURT'TAN ANAYURDA" İPEKYOLU BELGESELİ için İstanbul'da tanıtım gecesi düzenlendi.

19.06.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yedirenk Film-Yapım tarafından çekilen ve 13 bölümden oluşan belgeselin tanıtımı, 18 Haziran 2014 günü saat 19.00’da MÜSİAD Genel Merkezi'nde yapıldı. Etkinlikte, belgesel tanıtımının yanında, belgeselin çekiminin kamera arkası fotoğraflarından oluşan bir de sergi düzenlendi.

Çok sayıda davetlinin ilgi gösterdiği gala gecesinde, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başta olmak üzere; MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, MÜSİAD Eğitim Kültür Komisyon Başkanı Dr. Halim Aydın, , Yedirenk Film Yapım Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kuralay, Yedirenk Ajans Başkanı Kemal Çiftçi, Yedirenk İletişim Grubu Genel Koordinatörü Bilal Arıoğlu, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Müzik Yönetmeni Gökhan Tamir ve Belgeselin Yönetmeni Ekrem Borazan da, Gala programında katılımcılar arasında yer aldılar.

Etkinliğe ev sahipliği yapan MÜSİAD Eğitim Kültür Komisyon Başkanı Dr. Halim Aydın'ın hoşgeldiniz konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Dr. Halim Aydın'ın belgesel ekibini tebrik eden sözlerinin ardından, Yedirenk Film Yapım Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kuralay, kürsüye çıktı. İsrafil Kuralay konuşmasında şunları vurguladı: “ İpek Yolu bir medeniyet yoludur, kültür yoludur. Bu yol, dinlerin, dillerin, ırkların, farklılıkların birbirine kavuştuğu bir yoldur. Çağdaş dünyanın birlikte yaşama için örnek alacağı bir rol modeldir. İpek Yolu aynı zamanda Atayurttan Anayurda Türklerin de yolcuğudur. Bu yolculuk aslında bizim hikayemizdir. Millet olarak arkaya dönüp baktığımızda, aradığımız, yitirdiğimiz pek çok şeyin, geçmişte yaşadıklarımızın arasında durduğunu fark edeceğiz.”

Törende, MÜSİAD Genel Başkan Yardıncısı Nazım Özdemir de söz aldı. Özdemir konuşmasında; “Ticaret bir ahlakın bir medeniyetin temsilcisidir” dedi.

Etkinlikte, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'da bir konuşma yaptı. Vali Tuna, konuşmasında şu hususlara değindi; “Bugün geldiğimiz noktada köklerimizi tanımaya çalışıyoruz biz Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak geçen bir yıl içinde bu amaç doğrultusunda milyonlarca insanları buluşturacak mesajları yaymaya çalıştık. Bu doğrultuda birçok çalışma gerçekleştirdik ve artık sonlara yaklaşmaktayız. Fakat, halen çalışmaya devam ediyoruz. Bizler çeşitli topraklardan Anadolu'ya gelmiş ve burayı yurt edinmişiz. Eskişehir'de bu konuda güzel bir örnektir. Eskişehir, bilimde sanatta vizyonunu ortaya koymaya çalışan bir şehir olarak büyüyor.”

Etkinlikte konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başta olmak üzere; MÜSİAD Eğitim Kültür Komisyon Başkanı Dr. Halim Aydın, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Müzik Yönetmeni Gökhan Tamir ve Belgeselin Yönetmeni Ekrem Borazan'a ödüller verildi.

Ödül törenin ardından, “TRT AVAZ” kanalında gösterime giren belgeselin, bir özeti de gösterildi ve gösterim sonrası ekibin toplu fotoğrafının çekilmesiyle etkinlik sona erdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Atayurt'tan Anayurda' İpekyolu Belgeseli Galası İstanbul'da Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement