Atıcılıkta 9 Yeni Türkiye Rekoru - Son Dakika
Spor

Atıcılıkta 9 Yeni Türkiye Rekoru

Mersin'de düzenlenen "10 metre Havalı Silahlar Tabanca ve Tüfek Türkiye Kupası" sona erdi.

02.02.2019 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de düzenlenen "10 metre Havalı Silahlar Tabanca ve Tüfek Türkiye Kupası" sona erdi.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2019 yılı faaliyet programında yer alan kupa, yurt genelinden 459 sporcunun katılımıyla Erdemli ilçesindeki atış poligonunda tamamlandı.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsimi olmasına rağmen güneşli havanın etkili olduğu Mersin'de turnuvayı düzenlediklerini söyledi.

İyi bir kupa süreci geçirdiklerini aktaran Arman, "4 gün süren kupamızda, milli takım barajları geçildi. 9 sporcumuz, yeni Türkiye rekoru kırdı. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Atıcılık sporu her geçen gün yeni yetenekler ortaya çıkartılmasıyla daha da sevilir duruma geldi." dedi.

Erkekler

Kupada, "Büyük erkekler tabanca ferdi müsabakası" birincisi Yusuf Dikeç olurken, sporcu 242,1 puanla Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Kategoride takım birinciliğini de Ankara Jandarma Gücü elde etti.

Habip Yeşilöz, "Genç erkekler tabanca ferdi müsabakada" zirveye çıkarken, takım dalında da Ankara Gençlik Hizmetleri birinci oldu.

"Yıldız erkekler ferdi tabanca" dalında Abdulkadir Kılıç, takımda da Kahramanmaraş Gençlik Spor Kulübü ilk sırayı aldı.

"Minik erkekler ferdi tabanca" dalında da birinciliği Durdu Ahmet Konuş elde etti.

"Büyük Erkekler ferdi tüfek" dalında birinciliği Ömer Akgün alırken, takımda da Ankara Jandarma Gücü şampiyon oldu. Bu ekip, aynı zamanda 1841,0 puanla Türkiye rekorunu kırdı.

"Genç erkekler ferdi tüfek" dalında Enes Buğra Yayla, takımda da Akdeniz Atıcılık Spor Kulübü birinci olurken, "Yıldız erkekler ferdi tüfek"te Furkan Esat Özdin birinci oldu. Bu dalda, takım halinde şampiyonluğu da Sakarya Özel Sakarya Atıcılık Kulübü kazandı.

"Minik erkekler ferdi tüfek"te birinci olan Ahmet Muhammed Tekdal da 311,3 puanla yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Bayanlar

"Büyük bayanlar ferdi tabanca" dalında Canan Türkoğlu, takım halinde ise yeni Türkiye rekorunu kıran İstanbul Yenidoğdu Spor Kulübü ilk sırayı aldı.

"Genç bayanlar ferdi tabanca"da ise birinciliği Şevvel İlayda Tarhan, takımda da Ankara Gazi Gücü kazandı. Ankara ekibi, bu kategoride Türkiye rekorunu da kırdı.

"Yıldız bayanlar ferdi tabanca" dalında birinciliği İlayda Demir, takımda da Kayseri Erciyes Havalı Silahlar Kulübü kazandı.

"Minik bayanlar ferdi tabanca"da ise Bilgi Sena Yılmaz ilk sırada yer alırken, 280 puanla da Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu. Bu dalda, Kayseri Erciyes Havalı Silahlar Kulübü Derneği de hem takımda birinci oldu hem de 799 puanla Türkiye rekoruna yenisini ekledi.

"Büyük bayanlar ferdi tüfek" dalında Seyedeh Roya Sobhkhız, "Genç bayanlar ferdi tüfek"te de Ayça Okurer birinci oldu. Okurer, 245,4 puanla yeni Türkiye rekorunu kazandırdı. Bu dalda takım halinde şampiyon olan Eskişehir Gençlik'te 1811,5 puanla yeni rekorlara bir yenisini ekledi.

"Yıldız bayanlar ferdi tüfek"te ise Beyza Domaç, takımda da Gümüşhane Gençlik Spor birinci oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Arman ve Erdemli Kaymakamı Avni Kula tarafından verildi.

Atıcılıkta 9 Yeni Türkiye Rekoru
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Atıcılıkta 9 Yeni Türkiye Rekoru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement