Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi

Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Atık Pil Toplama" yarışması sonuçlandı.

18.05.2017 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Atık Pil Toplama" yarışması sonuçlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya süresi içerisinde 6 ayda toplam 7 buçuk ton atık pil toplandı. Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Çevre bize miras kaldı. Bundan sonra gelecek nesillere de biz miras bırakacağız" dedi.

Balıkesir Çocuk Köyünde "Atil Pil Toplama" yarışmasının ödül töreni düzenlendi. En çok atık pil toplayanlara bisiklet, tablet, masa tenisi, satranç takımı, top, Çocuk Köyü bileti ve kumbara gibi çeşitli hediyeler verildi.

Çevre temizliğinin insan sağlığı için önemine vurgu yapan Başkan Uğur, "Bundan sonra gelecek nesillere de biz miras bırakacağız. Onun için bu mirası iyi halde bırakmamız lazım. Bu pilleri toplamazsak, gelişi güzel çöpe atarsak oradaki kimyasallar yer altı sularına karışıyor, tekrar bize zarar verecek şekilde geri dönüyor. Çocuklarımız hem okul, hem de ailelerinden aldıkları eğitim ile çevreye çok duyarlılar. Çöpleri ayrıştırmamız lazım. Kağıt tüketimi arttıkça ormanlar yok oluyor. Ormanlar yok oldukça küresel ısınma oluyor. Çevre ile ilgili sorunlar otaya çıkıyor. Çocuklarımızın çevreye duyarlı olması lazım. Atık pil toplamada başarı gösteren çocuklarımız duyarlılıklarını gösterdiler. Fazla israf etmeden tüketim yapmak lazım. Neyi kullanıp atıyorsak ona dikkat edeceğiz. Kuran-ı Kerim'de de 'Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz' deniyor. Onun için biz bu kurala uysak, israf etmesek, çevreye karşı duyarlı oluruz" şeklinde konuştu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen yarışmada atık pillerin geri kazanımı ve çevre kirliliğinin önlenmesinin amaçlandığını ifade eden Başkan Uğur, "Yarışmaya katılan yarışmacılar 42 noktaya kurulan Atık Pil Toplama makinelerine atık pillerini atarak karşılığında makinelerden kupon aldılar. 1 pilin 10 puan olduğu yarışmada katılımcılar hedefledikleri puanlara ulaştıklarında 03 - 14 Nisan 2017 tarihleri arasında biriktirdikleri kuponları Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü'ne teslim ettiler" dedi.

Kampanyaya 128 kişinin katıldığını Uğur, "Katılımcılar 11 adet bisiklet, 21 adet tablet, 3 adet masa tenisi, 19 adet satranç, 35 adet voleybol topu, 31 adet basketbol topu, 67 adet futbol topu, 73 adet Çocuk Köyü bileti ve 114 adet kumbara almaya hak kazandılar. Kampanya süresince Atık Pil Toplama makinelerinden 7 buçuk ton atık pil toplandı" diye konuştu.

Başkan Uğur konuşması ardından Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile birlikte ödül kazanan okul ve öğrencilere hediyelerini takdim etti. Ödül törenine Başkan Uğur başta olmak üzere, daire başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement